Yvon Jaspers: 'Totaal andere boeren in 'Boer zoekt vrouw''

Elfde seizoen van start; zondag, 20.25 uur, NPO 1

in Mediatips
Boer zoekt vrouw Yvon Jaspers

Zondagavond begint Yvon Jaspers aan een nieuw seizoen van Boer zoekt vrouw (KRO-NCRV). In de eerste aflevering maakt ze kennis met de boeren die op zoek zijn naar een partner. "Je kunt je verheugen op tien hele leuke, totaal andere boeren dan andere jaren." 

De boeren uit Boer zoekt vrouw zijn gekozen uit een kleine 400 aanmeldingen. De jongste deelnemer is 25, de oudste 61 jaar. Ze wonen verspreid door het land en hebben een melkvee-, akkerbouw- of paardenbedrijf, of een zorgboerderij. Wat ze gemeen hebben, is dat ze op zoek zijn naar een geliefde.

'Misschien wel in jouw dorp'

"Ze wonen verspreid over heel Nederland, misschien wel bij jou in het dorp of aan de rand van jouw stad," vertelt een enhousiaste Yvon Jaspers. "Voor de elfde keer hopen we de grootste wens van deze tien boeren te laten uitkomen: een partner voor het leven vinden."

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Boer zoekt vrouw boerin
Yvon Jaspers in gesprek met een boerin die via 'Boer zoekt vrouw' een partner zoekt.

"Hoe leuk is het om opnieuw mensen te begeleiden die zich zo kwetsbaar op durven stellen?" vraagt Yvon zich af. "Over een tijdje wordt hun stille huis misschien gevuld met liefde. Dat verveelt nooit! Ook dit jaar zijn we van Drenthe en Friesland naar Zeeland en Brabant gereden om een portret van de boeren te maken." Maar de identiteit van de boeren blijft tot aan de uitzending geheim. "Wil je weten wie het zijn? Daarvoor moet je 1 september kjken!"

Boer zoekt vrouw

Zondagavond ontmoet Yvon Jaspers de tien nieuwe boeren. Vrijgezellen hebben dan twee weken de tijd een mail of brief te sturen via Boerzoektvrouw.nl. De serie, waarin de zoektocht van de vijf boeren met de meeste brieven wordt gevolgd, is begin 2020 op tv. De liefdesperikelen van de vijf boeren met de minste brieven is dan te zien in een online serie. 

Zondag 1 september, 20.20 uur, NPO 1

Beeld: Linelle Deunk

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons