Wie wint de finale van 'The Great British Bake Off'?

'Jury verwacht veel van finalisten'; donderdag, 20.35 uur, NPO 1

in Mediatips
The Great British Bake Off

Drie thuisbakkers nemen het tegen elkaar op in de finale van The Great British Bake Off (MAX). Noel Fielding en Sandi Toksvig presenteren de finale van de Britse bakwedstrijd, waarin juryleden Paul Hollywood en Prue Leith de kandidaten voor de laatste keer uitdagen. 

Wie wordt de winnaar van The Great British Bake Off? De bakwedstrijd begon met twaalf bakkers. Nu zijn er nog maar drie over, die het in de finaleweek tegen elkaar opnemen. In de signatuuropdracht moeten de kandidaten met donuts in de weer, waarbij Paul en Prue hoge verwachtingen koesteren van de decoratie. De technische opdracht wordt bij wijze van uitzondering niet in de tent gebakken. Tot slot staat er nog een laatste spektakelstuk te wachten.

The Great British Bake Off

In The Great British Bake Off, waarop Heel Holland Bakt is gebaseerd, gaan amateurbakkers de strijd met elkaar aan. Ze moeten juryleden Paul Hollywood en Prue Leith overtuigen van hun bakkunsten. Kunnen de kandidaten de druk aan? Presentatoren Noel Fielding en Sandi Toksvig leven met hen mee en proberen de druk van de ketel te halen. Vanavond delen Paul en Prue de drie laatste opdrachten uit. Ze verwachten van de kandidaten twee soorten mooi geglaceerde donuts, zes pitabroodjes met drie dipsauzen en een complex, gelaagd én eetbaar dessertlandschap. 

Donderdag 22 augustus, 20.35 uur, NPO 1

Beeld: Love Productions 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons