‘Tijd voor elkaar’ nieuwe slogan Marriage Course-campagne

7 avondjes uit met een diner voor 2

Op 26 augustus barst de nieuwe campagne van de Marriage Course van Alpha los. Met het thema ‘Tijd voor elkaar’ wil Alpha Nederland de kracht en schoonheid van een duurzame relatie onder de aandacht brengen.

Tijd voor elkaar, is dat dé sleutel voor een duurzame relatie?
Dorine Sommer van Alpha Nederland: “We hebben rondom deze campagne onderzoek gedaan onder ruim duizend respondenten met een vaste relatie, en daaruit blijkt inderdaad dat tijd voor elkaar een van de belangrijkste pijlers is onder een goede relatie. Jonge stellen met kinderen maken het minst tijd voor elkaar. Bovendien geven ouders van jonge kinderen hun relatie een lager cijfer, namelijk een 7,6. Stellen die gericht tijd maken voor elkaar beoordelen hun relatie met een 8,3. Dus ja: als je tijd voor elkaar maakt, heeft dat een positief effect op je relatie.”

Hoe wil de Marriage Course bijdragen aan duurzame relaties?
“Veel kerken vinden het lastig om te investeren in relaties. Ze zien dat huwelijken onder druk staan door baan, gezin, hobby’s en vrienden. Wij willen de kerk helpen te investeren in relaties en dat doen we door hen toe te rusten bij het aanbieden van de Marriage Course.”

Wat kan ik als deelnemer verwachten van deze cursus?
“Het zijn zeven avondjes uit, meestal wekelijks of tweewekelijks, bij jou in de buurt. Elke avond start met een diner voor twee, waarna de cursusleider iets vertelt over het thema van die avond – denk aan communicatie, conflicten oplossen of de impact van familie – en daarover ga je samen met je partner in gesprek. Aan het eind van de avond krijg je een laagdrempelige opdracht mee waar je die week samen mee aan de slag kunt.”

Veel mensen denken dat zo’n cursus vooral bedoeld is voor stellen met relatieproblemen. Is dat zo?
“Nee, de cursus is echt ter inspiratie en bemoediging. ‘Als je iets kostbaar vindt, wil je dat goed onderhouden. Want het gaat echt niet allemaal vanzelf goed. Als je je relatie waardeert en waardevol vindt, ben je er zuinig op, investeer je er tijd in en doe je je best om het goed te houden. Mensen zijn soms ook bang dat ze dingen in de groep moeten bespreken, maar ook dat is niet zo. Het is echt een avond voor twee, en je bespreekt de thema’s alleen met je eigen partner.”

Op 7 september organiseren jullie een trainingsdag. Voor wie is die bedoeld?
“Deze dag is speciaal bedoeld voor cursusleiders en mensen die de Marriage Course willen verkennen. Elk stel in een toegewijde relatie en met een passie voor vitale huwelijken, kan zich aanmelden voor de trainingsdag. Geweldig als we met zo veel mogelijk kerken in het land campagne kunnen voeren voor duurzame relaties.”

Alphanederland.org/tijdvoorelkaar

Beeld: Shutterstock

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons