Siriël (7) droomt ervan om priester te worden

Zondag 25 augustus 2019, 19.25 uur Zapp Echt Gebeurd NPO 3

in Mediatips

De zevenjarige Oegandese jongen Siriël droomt over naar school gaan, zodat hij later priester kan worden. Hij kan zich weinig mooiers voorstellen dan in de kerk heilige gebeden uitspreken, mensen vertellen over de Bijbel én er net zo mooi uitzien als de priester.

Maar de realiteit is anders: er is geen geld voor school. In plaats daarvan moet hij iedere dag naar het bijenveld om de bijen te verzorgen en honing te oogsten. Hij vindt dat heel spannend, want een bijensteek doet veel pijn. Maar Siriël moet wel. Hij en zijn zestien pleegbroertjes en -zusjes kunnen niet leven zonder de inkomsten van de bijenhoning.

Niet naar school

Vorig jaar brachten de bijen te weinig honing op en nu kan Siriël's pleegmoeder het schoolgeld niet voor alle kinderen betalen.Zijn pleegzus kan wel naar school, maar hij niet. Hoe moet het nu met zijn grote droom om priester te worden? Er zit voor hem maar één ding op; zijn angst overwinnen, heel goed voor de bijen zorgen en veel honing oogsten. Hopelijk kan hij dan volgend jaar wel naar schoo

Feiten en cijfers

Wereldwijd volgen miljoenen kinderen geen basisonderwijs. Er zijn 250 miljoen kinderen die niet leren lezen en schrijven. Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind en van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Daarom heeft ieder kind recht op goed onderwijs. (bron: Unicef) 

‘Bijenkind’ is gemaakt i.s.m. EO Metterdaad 

Bijenkind

Zondag 25 augustus 2019, 19.25 uur Zapp Echt Gebeurd, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons