'Rail Away' in de race voor Gouden Televizier-Ring

Treintrips vanuit hoofdsteden; iedere werkdag, 19.50 uur, NPO 2

Rail Away winnaar Gouden Televizier-Ring

De EO zendt deze week iedere werkdag een aflevering van Rail Away uit, steeds met een hoofdstad als vertrekpunt. Vanavond mogen de kijkers mee op een trip door Portugal. Ondertussen maakt het succesvolle reismagazine in eigen land kans om voor het eerst de Gouden Televizier-Ring te winnen. 

De Portugese hoofdstad Lissabon kent een ideale combinatie van mediterrane sfeer en het leven in een bruisende havenstad aan de Atlantische Oceaan. De eerste rit gaat met de trein van de Portugese spoorwegen naar de havenstad Cascais. De trein volgt de route langs de kust.

Stem nu op 'Rail Away' of 'Blauw Bloed'

Het EO-reismagazine Rail Away bestaat al 23 jaar en biedt de kijker de ultieme slow tv. Blijkbaar heeft de kijker daar behoefte aan in deze gejaagde tijd. Met de trein als leidraad maakt de kijker kennis met bijzondere spoorlijnen, landschappen, culturen en bezienswaardigheden. Wint het programma voor het eerst de Gouden Televizier-Ring? Ook het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed, al 15 jaar een begrip op de Nederlandse televisie, maakt kans op deze eervolle prijs. Stem hier op Rail Away of Blauw Bloed

In februari was Rail Away verrassend een van de winnaars in de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring. Het programma is genomineerd voor de 200e aflevering vanuit de Zwitserse Alpen en de 201e aflevering vanuit de Franse sneeuw. 

Golden Pen van Kroatië

Nooit eerder kwam dit reismagazine van de EO zo ver in deze verkiezing. Nu is het een van de vijfentwintig overgebleven kanshebbers. Het zou niet de eerste keer zijn dat het programma in de prijzen valt. In april van dit jaar mochten programmamakers Gerben van Ommen en Joanne Brouwer de Golden Pen van Kroatië in ontvangst nemen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Rail Away Gouden Televizier-Ring
'Rail Away' is genomineerd voor uitzendingen vanuit de Zwitserse en Franse Alpen.

De Kroatische staatssecretaris voor Toerisme, Tony Glavina, prees de positieve aandacht in twee afleveringen van Rail Away voor het mooie landschap, maar ook voor de mensen die er wonen. Nu is het programma ook in eigen land in de race voor een prestigieuze prijs.

Rail Away

Iedere werkdag, 19.50 uur, NPO 2 

Beeld: Gerben van Ommen en Joanne Brouwer

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons