Midlife-mannen gaan het avontuur aan in ‘Mannen in het wild’

Nieuw EO-programma, vanaf 5 september op NPO 1

in Mediatips

In het nieuwe NPO 1-programma: ‘Mannen in het wild’ neemt EO-presentator Bert van Leeuwen zes mannen mee op een lichamelijk en geestelijk uitdagende reis in de Italiaanse bergen. De mannen hebben één ding gemeen: ze willen dat er iets gaat veranderen. Ze zijn niet tevreden met hun dagelijkse leven en lijken in hun midlife gekomen.

Maar liefst één op de vier mannen tussen de 40 en 60 jaar heeft last van een midlifecrisis. De één heftiger dan de ander, maar vaak zijn het dezelfde thema’s waar mannen tegenaan lopen: werk, opvoeding, geluk en relaties. Op basis van deze thema’s gaan zes mannen die midlife klachten ervaren, op zoek naar verandering. Ze gaan de confrontatie met zichzelf en hun omgeving aan: zonder telefoon, zonder stromend water en zonder andere luxe. En dat doen ze op weg naar een Italiaanse bergtop.

Zingeving

Voor de één is een stap in de goede richting al genoeg, voor anderen moet het roer gewoonweg radicaal om. In alle afleveringen gaat het ook over zingeving, want als het ergens om gaat in de midlife lijkt het wel het antwoord op de vraag: heeft het leven, dat ik nu leef, zin?

Nut

Bert van Leeuwen: “Voor ons vertrek vroeg ik me af of tien dagen genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Ik snap nu dat dat echt nut heeft. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt, kortom: je komt anders terug.” 

Mannen in het wild

Vanaf 5 september op NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons