Michael W. Smith als dominee in film 'Pardoned by Grace'

'Gods liefde kan mensen compleet veranderen'

Zanger Michael W. Smith gaat een hoofdrol spelen in de nieuwe christelijke film ‘Pardoned By Grace’. De film wordt geproduceerd door Ben Graham, de kleinzoon van wijlen evangelist Billy Graham.

'Pardoned By Grace' vertelt het waargebeurde verhaal over de bekering van Scott Highberger. Scott was een beruchte crimineel die meerdere keren werd veroordeeld tot zware gevangenisstraffen. Hij raakte in een diepe depressie en probeerde zelfs een einde aan zijn leven te maken. Dan leert hij op een wonderbaarlijke manier God kennen. Misdadiger Scott verandert radicaal en wordt uiteindelijk predikant in de gevangenis. 

Opnames

Op dit moment vinden de opnames van de film plaats in de Porter County gevangenis in Valparaiso. Scott bracht hier jarenlang achter de tralies door.

Voorganger

Michael W. Smith speelt de rol van Dave Gargano, voorganger van de ‘Road to life’ gemeente in Michigan City. Gargano bood Scott een destijds baan aan, nadat Scott voor de zoveelste keer werd uit de gevangenis. Hierdoor veranderde zijn leven compleet.

Bijzonder

Ben Graham: "Het verhaal van Scott is een bijzonder verhaal. Ik geloof dat zijn hoopvolle getuigenis licht zal brengen op de meest duistere plekken. Met deze film willen we de mensen bereiken die de reddende boodschap van Jezus Christus nodig hebben. Deze film laat zien hoe de boodschap van Gods liefde mensen compleet kan veranderen.”

Om de film mogelijk te maken is een crowdfundings-actie gestart. 

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons