Jasmine Sendar speelt hoofdrol Tara Dessel in thrillerserie 'Grenslanders'

Mysterieuze zaak in grensstreek; iedere zondag, 20.15 uur, NPO 3

Jasmine Sendar Grenslanders

In de nieuwe thrillerserie Grenslanders (AVROTROS) wordt de Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel overgeplaatst naar het grensgebied tussen Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Ze onderzoekt een mysterieuze zaak in deze streek met zijn eeuwenoude tradities. Een portret van actrice Jasmine Sendar, die in haar rol te maken krijgt met achterdocht en xenofobie. 

“In het grensgebied is een getraumatiseerd, ronddolend meisje aangetroffen. Er blijkt een verband te zijn met de vondst van een plezierjacht met kogelgaten en bloedsporen," vertelt Jasmine. Haar personage gaat tijdens het onderzoek samenwerken met de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf, een rol van de Vlaamse acteur Koen De Bouw. "Tara belandt in een dorp met eigen regels, gebruiken en rituelen. Hier kijkt men ervan op als er een donkere, vrouwelijke politie-inspecteur ten tonele verschijnt. Grenslanders is een spannende thrillerserie die gaat over xenofobie, cultuurverschillen en mensenhandel.”

(Tekst loopt door onder de video.) 

Tara laat zich niet van de wijs brengen door alle tegenwerking die ze ondervindt. “Maar je merkt dat ze in haar leven veel heeft meegemaakt," legt Jasmine uit. "Tara is dan ook niet voor niets vanuit Rotterdam overgeplaatst, maar wat daar allemaal achter zit, wordt in de loop van de serie pas duidelijk. Gerechtigheid staat bij Tara hoog in het vaandel, en ze bijt zich vast in de zaak.”

Wie is Jasmine Sendar?

• 41 jaar.
• Geboren op Curaçao, verhuisde op haar 3e naar Nederland.
• Actrice, theatermaker en presentator.
• Speelde in series als Goudkust, Fashion Planet en Malaika en in films als Volle maan en Kinshasa.
• Presenteerde onder meer de tv-programma’s Alles voor de man en LifestyleXperience.
• Speelde in theatervoorstellingen, musicals en in haar onewomanshow Mooi weer.
• Speelt vanaf 25 augustus rol politie-inspecteur Tara Dessel in Grenslanders.

Wat wilde je als kind worden?
“Toen ik op mijn 5e naar Dynasty keek – stiekem vanachter de bank – zag ik Krystle Carrington bovenaan de trap staan. Onderaan stond haar man Blake, die weer iets naars had uitgehaald. Toen er heel mooi één traan over de wang van Krystle rolde, sprong ik achter de bank vandaan en riep ik: ‘Ik wil ook zo mooi kunnen huilen; ik word filmster!’”

Wie bewonder je?
“Mijn moeder, omdat ze op zo’n jonge leeftijd met mijn broertje en mij van Curaçao naar Nederland verhuisde. Ze had geen angst voor het onbekende. Daarnaast bewonder ik Oprah Winfrey. Ze heeft zich nooit laten ontmoedigen en een enorm imperium opgebouwd.”

Gerechtigheid staat hoog in het vaandel bij Tara, die zich in de zaak vastbijt

Wat was je laatste schietgebedje?
“Dat was voor mijn zoon, toen hij met het vliegtuig naar Amerika vertrok voor een reis samen met zijn vader. Op dat moment denk je: ik hoop dat ze een goede vlucht hebben. Ik geloof op mijn eigen manier. Het geloof is in mijn ogen iets universeels en zou mensen moeten verbinden, al heeft iedereen er zijn eigen kijk op.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Grenslanders Tara Dessel
Dorpsbewoners kijken ervan op als er een donkere, vrouwelijke politie-inspecteur ten tonele verschijnt.

Denk je weleens aan de dood?
“Ik heb in een moeilijke periode met de dood ‘gespeeld’. Het was een tijd waarin ik geen werk had, en in de schulden terechtkwam. Ik werd depressief en dacht dat mijn leven geen zin meer had. Gelukkig besefte ik dat ik niet zo wilde blijven denken over het leven dat me gegeven is. Maar ik begrijp het wanneer sommige mensen geen uitweg meer zien.”

Wat is je belangrijkste levensles?
“Dat je nooit moet opgeven. Hoe moeilijk je situatie ook is, er is altijd een lichtpuntje. Je kunt alles bereiken wat je wilt: houd die gedachte vast. Laat je er door niemand van afbrengen, vooral niet door jezelf. De demon in your head kan je enorm in de weg zitten.”

Grenslanders

De Rotterdamse politie-inspecteur Tara Dessel en de Antwerpse gerechtspsychiater Bert Dewulf moeten in de afgelegen grensstreek tussen Nederland en Vlaanderen een mysterieuze zaak oplossen. Tara en Bert ondervinden veel tegenwerking van de plaatselijke bevolking in de thrillerserie Grenslanders, met rollen voor Jasmine Sendar, Koen De Bouw, Fedja van Huêt, Monic Hendrickx, Adanna Unigwe, Robin Boissevain, Frank Lammers en Nico de Vries.

Vanaf 25 augustus, iedere zondag, 20.15 uur, NPO 3

Beeld: AVROTROS/Nyklyn

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons