Islands of Australia

Zondag 4 augustus, 21.15 uur, NPO 1

in Mediatips

Martin Clunes wil de Australische eilanden leren kennen. Het zijn er meer dan 8000 en hij bezoekt de zestien mooiste eilanden. Ze geven een fraai inkijkje in wat het eilandleven inhoudt en illustreren de diversiteit, de geschiedenis en de problemen van het leven op de eilanden down-under.

Martins reis begint in de beroemdste stad van Australië, Sydney. Midden in de haven van Sydney ligt Fort Denison, een eiland dat symbool staat voor het koloniale verleden van de stad. Hiervandaan vertrekt Martin naar het subtropische paradijs Lord Howe-eiland. Dat eiland ligt zo’n 600 kilometer uit de kust en wordt pas 200 jaar bewoond. Daardoor is de natuur er nog ongerept.

Norfolk

De volgende stop is Norfolk. Martin komt daar meer te weten over het wrede verleden van het eiland, waar een strafkolonie was gevestigd. Hij ontmoet er ook afstammelingen van de muiters van de Bounty. Na Norfolk reist Martin door naar Restoration-eiland. Daar ontmoet hij een hedendaagse Robinson Crusoe en zijn dingo. Vervolgens gaat hij naar Thursday- en Friday-eiland, waar alles draait om muziek en parels.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons