Gospelkoor gaat recordpoging doen

Grootste koor van de Alblasserwaard

Gospelkoor Chananja gaat in september 2019 een recordpoging doen om het grootste koor van de Alblasserwaard bij elkaar te brengen. De ludieke titel van het project: 'een re-KOOR-poging'.

De ongeveer veertig leden van het koor Chananja komen uit de Alblasserwaard en daarbuiten. Het koor staat onder leiding van dirigent Peter Koetsveld. 

Waar komt het idee vandaan voor deze bijzondere record- of re-koor-poging?
Peter: "Tja, hoe kun je op een ludieke wijze aandacht vragen voor jouw koor? Ik denk eerlijk gezegd dat ik het idee van Boven kreeg, en het koor heeft dit idee heel enthousiast overgenomen."

Hoeveel zangers heb je nodig om het record te breken? 
'We hopen op zo'n duizend zangers. In Nederland heeft er volgens mij nog nooit zo'n recordpoging plaatsgevonden. In het buitenland zijn er wel van dit soort initiatieven geweest, en ontstond er een koor van ongeveer tweeduizend zangers en zangeressen. Dat moet in Nederland toch ook kunnen?"

Voor dit eenmalige project kunnen deelnemers thuis oefenen. Iedereen die zich opgeeft, krijgt een MP3 met daarop de sopraan-, de alt-, de tenor- of de baspartij. Peter: "Op 10 september is er vervolgens een eenmalige repetitie in Wijngaarden. De recordpoging zelf vindt plaats op 17 september. Iedereen is welkom om mee te komen zingen: jong, oud, Fries, Zeeuw of Belg. Gelukkig haken er al veel mensen aan bij deze re-koor-poging, maar we kunnen zeker nog stemmen gebruiken." 

Koorchananja.wordpress.com

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons