Evenement 'Groen Geloven' snel uitverkocht

Duurzaamheid populair onder christenen

in Christelijk Nieuws
Groen Geloven christelijke evenement over duurzaamheid

Groen Geloven, het christelijke evenement over duurzaamheid dat op 5 oktober plaatsvindt, is twee maanden voor aanvang uitverkocht. Ruim vijfhonderd mensen komen naar het Dominicanenklooster in Zwolle om inspiratie op te doen over duurzaam leven. "Fascinerend om te zien dat steeds meer christenen op dit vlak wakker worden."

De organiserende partners zijn zeer tevreden over de 530 aanmeldingen voor Groen Geloven. Op eerdere duurzaamheidsevents (GroenGelovig en GroeneKerkendag) kwamen respectievelijk ruim 130 en 230 mensen af. "Ik vind het fascinerend om te zien dat steeds meer christenen en kerken op dit vlak wakker worden," zegt projectleider Hanna van der Horst. "Het lijkt steeds meer tot ons door te dringen dat duurzaam leven een Bijbelse opdracht is. In een tijd van maakbaarheid en 'alles tot je beschikking hebben' komen we tot het besef dat onze levensstijl vaak geen recht doet aan onze Maker en Zijn schepping."

"Ik geloof dat we als christenen de opdracht hebben gekregen om de ander lief te hebben en te zorgen voor de schepping," vervolgt Hanna. "Christenen én kerken zouden daarom in de voorhoede van verduurzaming moeten staan." Hanna vertaalt deze visie in haar eigen leven bijvoorbeeld door zoveel mogelijk te kiezen voor biologische groenten en fruit uit het seizoen en door tweedehands kleding te kopen.

Colleges en workshops

Groen Geloven bestaat uit prikkelende speeches, verdiepende colleges en tal van workshops. Hoofdsprekers zijn onder andere klimatoloog en weerpresentator Reinier van den Berg en theologe en auteur van het boek Groene Theologie Trees van Montfoort. In een workshopronde kunnen deelnemers meer te weten komen over allerlei duurzame initiatieven en praktische leefstijlkeuzes. Ook helpt een quickscan hen te ontdekken hoe groen hun kerk is en welke duurzame acties bij hun kerk(tuin) passen.

Geen ticket geboekt, maar wel geïnteresseerd? Binnenkort deelt de organisatie via de website van Groen Geloven hoe je het evenement tóch kunt volgen.

Groen Geloven is een initiatief van GroenGelovig en GroeneKerkenactie, en wordt georganiseerd door: Tear, Kerk in Actie, ChristenUnie, A Rocha, Micha Nederland, CCA, CGMV en Laudato SI werkgroep Nederland en de Evangelische Omroep.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons