Echtpaar kickt af van drugs en plaatst bijzondere foto op Facebook

'Geef niet op! God is goed'

Brent Walker en zijn vrouw Ashley waren jarenlang zwaar verslaafd aan Crystal Meth. Inmiddels is het stel ruim twee jaar afgekickt. Brent plaatste onlangs een voor- en na-foto op Facebook om anderen te inspireren. “Prijs de Heer! Het is mogelijk,” schreef Brent bij de foto op Facebook. De foto maakte indruk en werd in een paar dagen tijd meer dan 143.000 keer gedeeld.

Op de linker foto zijn Brent en Ashley (Tennessee) te zien toen ze enorm veel drugs gebruikten. Dat was ruim twee jaar geleden. De rechter foto werd vorige maand genomen. Duizenden mensen reageren op de foto. "Wat een verschil, het is geweldig!" en "Gefeliciteerd! God is trots op jullie."

Paranoïde

‘Meth maakt je helemaal kapot,” vertelt Brent. "Ik was constant paranoïde, ik hallucineerde en werd vergeetachtig. Ik at niet. Ik sliep soms dagenlang niet.” Brent gebruikte niet alleen, maar dealde ook. Hij werd meerdere malen opgepakt. Keer op keer zat hij in de gevangenis. Ashley probeerde af te kicken maar viel iedere keer terug in haar verslaving. Ze slaagden er allebei wonder boven wonder in hun baan te behouden, maar hun hele salaris ging op aan drugs. Ze hadden geen woning en sliepen bij een vriend op de grond.

Radicaal

“Op een dag besloten we dat we zo niet verder wilden,” vervolgt Brent. We besloten naar de kerk te gaan, en niet voor onszelf, maar voor God gaan te leven. We zijn radicaal gestopt met het gebruiken van drugs. Dit betekende ook dat we van bepaalde vrienden afscheid moesten nemen. Want vaak trekken zij je weer terug de verslaving in.” 

Clean

Toen ze 30 dagen ‘clean’ waren besloten ze te trouwen. Ze sloten zich aan bij ‘Celebrate Recovery’, een christelijke organisatie voor mensen met een verslaving. Ze slaagden erin om af te kicken.

"Het was een enorm zware periode, maar het was de moeite waard," bestluit Brent. "Mijn boodschap aan alle mensen die worstelen met een verslaving is: Het is mogelijk om af te kicken. Geef niet op! God is goed en Hij wil je zegenen."

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons