'De opvolgers': familiebedrijf Kras verdient aan 'troep'

'Afvalmiljonairs' gehecht aan Volendam; woensdag, 22.15 uur, NPO 1

in Mediatips
De opvolgers Kras Volendam

Kras Recycling is een Volendams familiebedrijf. In De opvolgers (WNL) neemt presentator Sander Schimmelpenninck er een kijkje. Hij ontdekt dat je een goede boterham kunt verdienen aan vuilnis, maar hoe ziet de toekomst van de 'afvalmiljonairs' eruit? 

Kun je echt rijk worden van troep? De familie Kras uit Volendam laat zien dat het mogelijk is. In de jaren ’50 begon opa Kras als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes ‘afvalmiljonairs’. Dit hebben ze te danken aan slimme investeringen en hard werken, met de poten in het vuil. Hoewel Kras Recycling nu een internationaal miljoenenbedrijf is,  zijn de familieleden zich nog altijd sterk met Volendam verbonden. Theo Kras sr. vertelt hoe de brand in het bekende café 't Hemeltje in 2001 zijn leven veranderde. 

(Tekst loopt door onder de video.) 

In De opvolgers vraagt Sander Schimmelpenninck hoe de verschillende generaties tegen de toekomst van het bedrijf aankijken. De familie moet een paar belangrijke beslissingen nemen die de bedrijfsvoering van Kras Recycling kunnen beïnvloeden.

De opvolgers

In de reportageserie De opvolgers (WNL) bezoekt Sander Schimmelpenninck families die al meerdere generaties samen een bedrijf runnen. Opnieuw staat een generatie op het punt het roer over te nemen. Welke familieleden zullen dit uiteindelijk gaan doen en durft de huidige directie het bedrijf wel los te laten? Rutger wil weten waar ze tegenaan lopen en of de ambities van de opvolgers wel stroken met de tradities die het bedrijf zo succesvol maakten. 

Iedere woensdag, 22.15 uur, NPO 1

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons