Barmhartige rechter: 'Het is u vergeven'

Bejaarde man aangehouden voor snelheidsovertreding

Frank Caprio, een bekende Amerikaanse rechter, heeft een 96-jarige man vrijgesproken van een snelheidsovertreding, schrijft de PZC. De bejaarde man werd aangehouden toen hij met zijn gehandicapte zoon (63) naar het ziekenhuis reed. Beelden van de barmhartige vrijspraak en de bevende man in het beklaagdenbankje gaan inmiddels de hele wereld over.

Het filmpje van de vrijspraak werd gedeeld via Twitter en is in korte tijd al door minstens 25 miljoen mensen gezien. De bejaarde man, meneer Coella vertelt de rechter dat hij bijna niet meer autorijdt. Hij legt uit dat hij af en toe wel moet rijden om zijn 63-jarige zoon naar het ziekenhuis te brengen. "Mijn zoon is gehandicapt, en hij heeft kanker. Ik breng hem naar het ziekenhuis wanneer hij moet komen voor een behandeling of controle." 

De rechter is duidelijk geemotioneerd. "U bent een goed persoon," zegt rechter Caprio tegen de 96-jarige man. Vervolgens vertelt Caprio dat de bejaarde man geen straf krijgt zodat hij voor zijn zieke zoon kan blijven zorgen. "Ik wens u alle goeds en ik geef u de zegen van God. U moet wel blijven opletten, maar dit is u vergeven.”

Caprio is in de VS een bekende rechter, omdat hij op tv te zien is in het ABC-programma Caught in Providence waarin hij doorgaans recht spreekt met een groot hart.  Sinds dit optreden wordt hij in Amerika helemaal op handen gedragen.

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons