Wandelaars op Via Gladiola in 'Het gevoel van de Vierdaagse'

Vrijdag, 19.10 uur, NPO 1

in Mediatips
Het gevoel van de Vierdaagse Via Gladiola

Na vier dagen wandelen wacht de deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse een ware heldenontvangst als ze over de Via Gladiola de eindstreep bereiken. In Het gevoel van de Vierdaagse (KRO-NCRV) doen Fons de Poel en Sander de Kramer verslag van de intocht.

Geheel volgens traditie waren Fons de Poel en Sander de Kramer de afgelopen dagen aanwezig op en rond de route van de Vierdaagse van Nijmegen. Ook op de laatste dag van dit wandelevemenent gaan ze in Het gevoel van de Vierdaagse op zoek naar verhalen van wandelaars. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Vierdaagse Nijmegen Fons de Poel en Sander de Kramer
Fons de Poel en Sander de Kramer doen verslag van de intocht in 'Het gevoel van de Vierdaagse'.

De wandeltocht, die dit jaar zijn 103e editie beleeft, is uitgegroeid tot een evenement met een grote aantrekkingskracht. Fons, die geboren is in Nijmegen, zegt het graag zo: “De Vierdaagse is als een speelfilm met duizenden hoofdrolspelers.” Wandelaars die de tocht uitlopen, worden vandaag glorieus onthaald tijdens de intocht op de Via Gladiola in Nijmegen.

Het gevoel van de Vierdaagse

Elk jaar komen tienduizenden wandelaars vanuit de hele wereld naar Nijmegen om deel te nemen aan de Vierdaagse. Na vier dagen bereiken ze de finish over de Via Gladiola, zoals de St. Annastraat tijdens de intocht heet. Hier juicht een grote menigte de wandelaars toe, waarna ze het Vierdaagsekruis in ontvangst mogen nemen. Fons de Poel en Sander de Kramer spreken in Het gevoel van de Vierdaagse met wandelaars en toeschouwers. 

Vrijdag 19 juli, 19.10 uur, NPO 1

Beeld: ANP/Piroschka van de Wouw en KRO/NCRV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons