Vanessa in 'Prison Girls': 'Ik wil niet achter de tralies bevallen'

Documentaire over vrouwengevangenis in VS; vrijdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips
Prison Girls Life Inside Vanessa

De documentaireserie Prison Girls – Life Inside (BNNVARA) neemt een kijkje achter de muren van het Western Massachusetts Regional Women’s Correctional Center. Hier leven ongeveer tweehonderd vrouwen. Hoe is het om in deze gevangenis opgesloten te zitten?

Er wordt een nieuwe gevangene binnengebracht. Het is Vanessa, die acht maanden zwanger is. Ze is verslaafd aan heroïne en is de voogdij over haar kinderen al kwijtgeraakt. Vanessa wil niets liever dan in aanmerking komen voor een afkickprogramma. Is ze op tijd de gevangenis uit of bevalt ze achter de tralies? Als ze in de gevangenis bevalt, zal ze ook haar baby kwijtraken.

Alfavrouwtje van de gevangenis

'Baby D.’ beschouwt zichzelf als het alfavrouwtje van de gevangenis. Ze is een berucht bendelid met veel macht. Ze kan haar medegevangenen zelfs laten vermoorden. In de eerste aflevering blijkt dat Krystal, die lid is van een rivaliserende bende, haar doelwit is. Kunnen de bewaarders Krystal beschermen?

Prison Girls – Life Inside

Voor het eerst laat het Western Massachusetts Regional Women’s Correctional Center tv-camera's toe binnen de muren. In de reeks Prison Girls – Life Inside maakt de kijker kennis met enkele van de gevaarlijkste bewoners, zoals het beruchte bendelid 'Baby D.' De verslaafde Vanessa wil de gevangenis zo snel mogelijk weer verlaten, omdat ze zwanger is. 

Vrijdag 5 juli, 20.25 uur, NPO 3

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons