Nieuwe kerk geopend met 48 uur bidden

‘Kerk aan het Lint’ start in Leidsche Rijn

in Christelijk Nieuws

In het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn is op zaterdag 13 juli een nieuw kerkgebouw in gebruik genomen. De ‘Kerk aan het Lint’ is gebouwd in opdracht van de lokale Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerk RijnWaarde. De gemeenten wilden het gebouw biddend in gebruik nemen en startten op vrijdagmiddag om 16 uur met een gebedsmarathon van 48 uur. Op zondagmiddag om dezelfde tijd werd het gebedsweekend afgesloten.

Elk uur werd het gebed voortgezet door andere gemeenteleden van beide kerken. Een ruimte was speciaal ingericht, aan de hand van zeven thema’s. De deelnemers werden stilgezet bij thema’s als vergeving, persoonlijk gebed, gebed voor de eigen buurt, gebed voor gebruik van de kerk en dankzegging. De organisatoren namen dit initiatief, omdat het nieuwe gebouw is bedoeld als plek van vrede, waar Gods liefde merkbaar aanwezig is.

Samenwerking

De kerken werken samen in jeugdwerk en tijdens kerkdiensten in de zomer. Naar verwachting zal de samenwerking de komende jaren verder groeien. Op zaterdag 14 september vindt de officiële opening van de kerk plaats en wordt een open dag georganiseerd voor buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

Beeld: Gert Jan Kole

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons