Nieuwe EO-programma's op zondagmorgen

Verhalen waarin geloof, hoop en liefde centraal staan

in Christelijk Nieuws

De EO grijpt de start van een nieuw televisieseizoen aan om twee (ver)nieuw(d)e programma’s te presenteren: ‘Zie je zondag!’ en ‘Nederland Zingt Dichtbij’. Marleen Stelling gaat in ‘Zie je zondag!’ op zoek naar de kracht van de kerk. In ‘Nederland Zingt Dichtbij’ voeren muziek en persoonlijke verhalen de boventoon.

Ontmoeten, zingen en bezinnen zijn in grote delen van Nederland vertrouwde ingrediënten van de zondag. Daarom zendt de EO elke zondagmorgen programma’s uit waarin samenzijn, samen zingen en samen geloven centraal staan.

Zie je Zondag!

Voor ‘Zie je zondag!’ duikt Stelling in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? De presentatrice bezoekt elke drie weken een andere gemeente. In de eerste serie van drie afleveringen staat de Eltheto-gemeenschap op de Javastraat in Amsterdam centraal.

Nederland Zingt Dichtbij

In ‘Nederland Zingt Dichtbij’ smelten de programma’s ‘Nederland Zingt op Zondag’ en ‘De Kapel’ samen. Het programma, dat wordt gepresenteerd door Jurjen ten Brinke, biedt een mix van muziek, persoonlijke geloofsverhalen en een Bijbelse overdenking. De bij veel kijkers geliefde samenzang blijft; nieuw is de ontmoeting met een gelovige Nederlander in het land. Zo loopt Ten Brinke in aflevering 1 mee op een binnenvaartschip, waar matroos Eric Geneugelijk openhartig vertelt over zijn leven en zijn geloof in God. 

In beweging brengen

Hans van der Linden, als manager content onder andere verantwoordelijk voor de zondagse programmering, vertelt: “We zijn overtuigd van Gods liefde voor iedereen en van de kracht van het Evangelie. Met onze programma’s willen we mensen in beweging brengen door ze een plek te bieden om samen te komen, om te delen en om geïnspireerd te raken door een ontmoeting, een lied of een overdenking. In samenwerking met kerkgenootschappen in Nederland maken we verhalen waarin geloof, hoop en liefde centraal staan. Dat doen we zowel voor mensen die zoeken als voor mensen die hun geloof willen delen. Als EO willen we ervoor zorgen dat niemand ver hoeft te zoeken.”

Troost

De nieuwe programma’s worden voorafgegaan door ‘Ik mis je’; het programma waarin Arjan Lock en Minella van Bergeijk met nabestaanden praten over het verlies van een dierbare. Daar, aan het graf van een geliefde, zijn verdriet en gemis enorm voelbaar. Toch worden op deze plaats ook veel hoopvolle verhalen gedeeld. Wat biedt troost en hoe pak je na het verlies de draad weer op?

Zondagmorgen-programmering

  • 8.55 uur: Ik mis je
  • 9.20 uur: Zie je zondag!
  • 11.00 uur: Nederland Zingt Dichtbij
  • 12.00 uur: EO Metterdaad (hh zaterdag)
  • 12.30 uur: Songs of Praise
  • 13.00 uur: Wilde Ganzen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons