New Wine biedt predikanten gratis kennismakingsdag

'Ontdek wat deze beweging in je gemeente kan betekenen'

New Wine Zomerconferentie 2019

‘Kingdom People’, oftewel mensen van Gods Koninkrijk, is het thema van de New Wine Zomerconferentie van 20 tot en met 26 juli in Liempde. Op maandag kunnen predikanten gratis een dag kennismaken met New Wine.

‘Kingdom People’ is een logisch vervolg op het thema van de New Wine Zomerconferentie van vorig jaar, stelt eventmanager Klaas Koelewijn. “Toen draaide het om ‘Proef het Koninkrijk’, maar dan vooral bezien vanuit de plaatselijke kerk: hoe ben je als kerk het voorportaal van Gods Koninkrijk? Dit jaar trekken we de lijn door naar gemeenteleden: hoe vind je je identiteit, hoe vind je je roeping, en hoe voed je die twee? En wat betekent het om erfgenaam van Gods Koninkrijk te zijn?”

Wat staat er rondom dat thema op het programma?
“Nieuw dit jaar is dat er twee hoofdsprekers zijn. Op zondagochtend en maan- dagochtend spreekt Graham Tomlin, de zogenaamde huistheoloog van Alpha. Ook is hij bisschop van Kensington, een wijk in Londen. Hij zal spreken over je identiteit, en de koppeling maken naar je roeping.
Op woensdag- en donderdagochtend komt Mirjam Swaffield. Zij werkt voor de christelijke studentenbeweging Fusion, die een brug probeert te slaan tussen studenten en lokale kerken. Zij zal praktisch maken wat het betekent om christen te zijn en hoe je je roeping vorm kunt geven. Zij spreekt overigens ook tijdens het jongeren- en tienerprogramma.”

Gratis naar New Wine

Waarom mogen predikanten één dag gratis komen?
“New Wine is een beweging van kerken, en de jaarlijkse zomerconferentie is erop gericht deelnemers toe te rusten tot gemeenteleden die hun omgeving in beweging zetten. Veel predikanten kennen ons nog niet. Daarom nodigen we hen op maandag uit om gratis naar de conferentie te komen, zodat zij kunnen ervaren wat New Wine is en wat deze beweging in hun gemeente kan betekenen.”

Hoeveel New-Winegangers verwacht u?
“Dit jaar hebben we ongeveer evenveel weekgasten als vorig jaar. Dat houdt in: 1600 kinderen, 700 tieners, 500 jongvolwassenen, 2000 volwassen. Bij elkaar bijna 5000 kampeerders. Tel daarbij op nog eens 1500 tot 2000 daggasten. Mensen kunnen zich nog steeds aanmelden, dus er is ruimte voor de late beslissers.”

Wat missen mensen die niet komen?
“Een geweldige tijd waarin je toegerust wordt in Gods Koninkrijk, waarin je God aanbidt, onderwijs krijgt over Zijn Koninkrijk en het werk van de Heilige Geest, en waarin je voor en met elkaar kunt bidden. Volwassenen, jongeren, tieners en kinderen hebben daarvoor elk hun eigen programma. Daarnaast is er volop ruimte voor ontmoeting en ontspanning.”

Lees meer op Zomerconferentie.new-wine.nl.

Beeld: Passievoortekstenfoto.nl

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons