Martin Clunes reist naar New York in 'Islands of America'

Eilanden oostkust in slotaflevering; donderdag, 22.15 uur, NPO 1

in Mediatips

Martin Clunes komt in Islands of America (EO) aan in New York. Hier bezoekt hij Manhattan Island met het wereldberoemde Empire State Building en het nabijgelegen Ellis Island. Martins reis zit er bijna op, maar hij neemt ook nog een kijkje op Martha's Vineyard, op 300 kilometer afstand van New York. 

De populaire vakantiebestemming Ellis Island ligt elf kilometer van het vasteland. De rijken der aarde komen er graag. Daarnaast brengt Martin een bezoek aan Maine, de laatste halte op Martins lange eilandenreis. Het is de meest oostelijk gelegen staat van de Verenigde Staten. Er liggen honderden eilanden voor de kust.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Hier gaat hij aan boord van het ondersteuningsschip Sunbeam. Dit liefdadigheidsproject biedt al ruim honderd jaar steun aan afgelegen eilandgemeenschappen.

Geestelijke steun eilandbewoners

Onder de bemanningsleden bevinden zich een verpleegkundige, een geestelijke, een scheepswerktuigkundige en een steward. Zij bezoeken de eilanden om in de lichamelijke en geestelijke behoeften van de bewoners te voorzien.

Islands of America (slot)

Martin Clunes onderneemt in Islands of America een ontdekkingstocht van 16.000 kilometer. Hij reist langs de vele eilanden voor de kustlijn van de VS. Er zijn ruim 18.000 eilanden met een officiële naam en daarnaast duizenden andere die daar te klein voor zijn. Martin bezoekt in de slotaflevering New York, Ellis Island en Martha's Vineyard. 

Donderdag 4 juli, 22.15 uur, NPO 1

Beeld: Bridget Galore

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons