Kamperen op een zomerconferentie

Blog van Tim van Wijngaarden

Elk jaar ga ik met duizenden andere christenen op conferentie. Zo dicht op medechristenen kamperen vraagt het maximale van ons gezin. Het gaat er thuis niet altijd even christelijk aan toe, maar met dubbelglas en geïsoleerde spouwmuren merk je daar weinig van. Op zo’n conferentie worden alle muren echter neergehaald (dat zingen we ook) en kan een dun lapje katoen de naakte waarheid niet verhullen…

“Kan iemand de haringen aangeven?”
“Pap, wat is hier de wificode?”
“Iedereen helpt even mee met uitladen.”
“Ik ga echt niet helpen uitladen. Ik moet eerst naar de wc.”
“Er is hier geen wifi en kan iemand de haringen aangeven?”
“Tim, heb jij enig idee waar de koelbox is?”
“Ik ga dood zonder wifi!”
“Koelbox?”
“Is er wc-papier, ik moet heel nodig kakken!”
“Hé, zeg dat even op een nettere manier!”
“Maar dat zeg jij thuis ook.”
“We zijn nu niet thuis.”
“In de koelbox zit het eten van vanavond.”
“Mam, ik ga spelen met Jochem.”
“Nou, dan ga ik wel zonder wc-papier!”
“Wie is Jochem?”
“Sorry, ik heb geen koelbox gezien bij het inpakken. Maar kun je even de haringen aangeven.”
“De haringen... Ik ga even kijken.”
“Jochem is mijn vriendje van vorig jaar, hij staat op veld Armageddon.”
“Ik houd dit niet lang vol zo! Kan iemand de haringen aangeven?!”
“Nou, ik ga naar Jochem. Goed?”
“Hier heb ik de haringen volgens mij.”
“Die zijn van de luifel.”
“Er was gelukkig wc-papier!”
“Haringen zijn haringen, toch? Wat maakt dat nou uit!”
Op dat moment zakt de tent in elkaar.
“Pap, je aardse tent stort in.” “
“Zonder koelbox hebben we geen eten vanavond.”
“Kunnen we geen haring eten?”
“Ik vind dit geen moment voor grappen.”
“Kunnen wij misschien helpen?”
De broederburen zijn afgekomen op ons lawaai. Schoorvoetend accepteer ik hun hulp. Uiteindelijk staat de tent om 22.00 uur – met leenharingen. De kinderen zijn eindelijk stil. Bij de buren klinkt een Opwekkingslied. Samen met mijn lief zit ik voor de tent.
“Hoelang duurt deze conferentie?”
“Een week.”
“Wat is het thema?”
“Leven uit genade.”
“Laten we dat maar doen dan.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons