'Jezus Overwinnaar' toegevoegd aan bundel Opwekkingsliederen

'Tijdens het zingen veranderde er iets in de atmosfeer'

in Christelijk Nieuws

Het lied 'Jezus Overwinnaar' verschijnt vandaag als Opwekkingslied 832. Hiermee wordt het lied breed beschikbaar binnen de Nederlandse kerken. De versie die Opwekking vandaag uitbrengt, is een liveopname, gemaakt tijdens de Pinksterconferentie waarbij duizenden mensen proclameerden dat Jezus overwinnaar is. Het is de eerste keer dat een lied als los nummer wordt uitgebracht.

De reden om het lied uit te brengen, ligt volgens Ruben Flach, directeur van stichting Opwerkking, in de geestelijke kracht die ervan uitgaat. “De tent op Opwekking stond te schudden op zijn grondvesten," zegt hij. "Het was een zinderende proclamatie van de opstandingskracht en heerlijkheid van Jezus, onze Heer. Het was als een voorproefje van hoe het eens zal zijn, met alle overwinnaars voor Gods troon. Tijdens het zingen veranderde er iets in de atmosfeer. We horen ook van mensen terug dat ze merkten dat er kracht van uitging."

Meerdere versies

Hoewel er al verschillende versies van het nummer beschikbaar zijn – waaronder een van Mozaiek0318 en diverse akoestische varianten – wil Opwekking er toch een Opwekkingslied van maken. Flach: "Daarmee komt het lied in het repertoire van kerken en gemeenten terecht die vanuit de Opwekkingsbundel zingen. Dat is onze visie: de kerk in Nederland voorzien van nieuwe liederen die God verhogen en geloof versterken."

Het nieuwe Opwekkingslied is op verschillende manieren beschikbaar: als video via de playlist van cd43 op YouTube, als mp3, aanvulling in de app en als digitale bladmuziek. Het verschijnt vooralsnog niet op cd, en ook is nog niet bekend of het lied op cd 44 wordt opgenomen.

'Jezus Overwinnaar' nu ook Opwekkingslied

Jezus Overwinnaar, Opwekkingslied 832

Beeld: YouTube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons