Helden van Het Máxima: achter schermen kinderziekenhuis

'Beste zorg voor jonge kankerpatiënten'; donderdag, 21.40 uur, NPO 1

in Mediatips
Helden van Het Máxima

Ieder jaar horen 600 kinderen in Nederland dat ze kanker hebben. Voor die kinderen is een gloednieuw ziekenhuis gebouwd. Het tv-drieluik Helden van Het Máxima (AVROTROS) volgt een jaar lang medewerkers van het het Prinses Máxima Centrum, van verpleegkundige tot directeur.  

Een jaar lang volgt documentairemaker Paul Rigter de werknemers van ‘Het Máxima’, die dag en nacht paraat staan voor kinderen met kanker. Artsen, verpleegkundigen en andere personeelsleden zijn de helden die in deze documentaire centraal staan. In Helden van het Máxima volgen we ze tijdens momenten van uitzinnige blijdschap en van intens verdriet. Wie zijn deze mensen die hun leven in het teken stellen van de genezing van kinderkanker?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Helden van het Máxima

Verpleegkundige Arno en verpleegkundig specialist Kim zetten alles opzij om zieke kinderen de beste kwaliteit van leven te geven. Ze bieden troost aan de patiëntjes en hun ouders. Maar achter de schermen moeten ze soms ook hun eigen verdriet een plekje geven. Researcher Lianne doet onderzoek naar nieuwe technieken om tumoren op te laten lichten tijdens een operatie. Hierdoor kunnen kinderchirurgen hun werk beter doen. 

Achter de schermen moeten deze helden hun eigen verdriet een plek geven

Karima is een pittige dame met glamour, die ondanks haar hakken een hoog tempo aanhoudt. Dagelijks geeft zij leiding aan een groot team assistenten die ervoor zorgen dat de patiëntjes de juiste medicijnen krijgen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Helden van Het Máxima
Máxima in het nieuwe kinderziekenhuis dat naar haar is vernoemd.

Rob is een van de bevlogen en onvermoeibare aanvoerders van het Prinses Máxima Centrum. De kinderoncoloog staat pal voor de mensen op de zorgvloer. Door zijn eigen achtergrond weet hij als geen ander hoe hoog de belasting daar is. 

Helden van Het Máxima

Donderdag 11, 18 en 25 juli, 21.40 uur, NPO 1 

Beeld: AVROTROS 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons