Duiken bij 'Haaieneiland': Isle of Jaws

Maandag 29 juli, 23:30 uur, Discovery Channel

in Mediatips

Het is Shark Week bij documentairezender Discovery Channel. Haaien zijn mooie, maar ook angstaanjagende dieren, waarover nog veel te ontdekken valt. Vandaag kunnen we kijken naar Isle of Jaws: Blood Brothers.

Haaienexpert Andy Casagrande merkt tijdens een duik bij het Isle of Jaws in West-Australië dat twee haaien zij aan zij zwemmen. Het blijken broers te zijn die samen jagen. Jagen witte haaien gedurende hun jonge leven vaker samen met hun familieleden?

Broederlijk

Het zou verklaren waarom een surfer iets verderop in Australië ook gegrepen werd door twee witte haaien. Als dit broederlijke jaagpatroon gebruikelijk is bij haaien, zou dat een wetenschappelijke doorbraak betekenen, want niet eerder is dit gedrag vastgesteld bij deze dieren. Was het een incident? Om dit verder te onderzoeken, duikt Andy samen met een team van andere haaienexperts opnieuw de wateren in voor het afgelegen ‘haaieneiland’.

Isle of Jaws: Blood Brothers

Maandag 29 juli om 23:30 uur bij Discovery

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons