Cabaretduo 'Matroesjka' te gast in 'Café Lazarus'

'Hoe staat het met gelijkheid man en vrouw?'; zondag, 22.40 uur, NPO 2

in Mediatips
Café Lazarus Matroesjka

Marleen Stelling spreekt op de late zondagavond met gepassioneerde twintigers en dertigers die ambitie vertaalden naar actie. Deze keer ontmoet ze in Café Lazarus (EO) Lisa Loeb en Janneke Rinzema, die samen het cabaretduo Matroesjka vormen. 

Lisa Loeb en Janneke Rinzema, die zondagavond te gast zijn bij Marleen, vormen het cabaretduo Matroesjka. In hun voorstellingen fileren ze de maatschappij. Ze onderzoeken hoe het in Nederland gesteld is met de gelijkheid van man en vrouw en hoe mensen in deze tijd steeds meer tegenover elkaar komen te staan. 

'We zijn elkaars engel'

De gasten in Café Lazarus nemen ook dit seizoen een 'engel' mee, iemand mee die voor hem of haar van speciale betekenis is. Maar omdat Lisa en Janneke al met z'n tweeën zijn (ze zijn in zekere zin een engel voor elkaar), hebben ze geen engel meegebracht. En aangezien ze in hun voorstellingen altijd veel zingen, verzorgen ze vanavond ook zelf de muziek. 

Café Lazarus

Alle gasten in Café Lazarus verlangen naar een nieuwe wereld. Vanuit die drijfveer maken ze zich – ieder op hun eigen manier – sterk voor anderen, dichtbij en ver weg. Presentatie: Marleen Stelling. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons