'Buitengewoon' thema van de Week van Gebed 2020

Gebedsweek voor eenheid van christenen loopt van 19 tot 26 januari

in Christelijk Nieuws

‘Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed in 2020. Dat maakten de Raad van Kerken en MissieNederland eerder deze maand bekend. De jaarlijkse gebedsweek voor de eenheid van de christenen vindt plaats van 19 tot en met 26 januari.

Kerken op Malta bereidden het materiaal voor de Week van Gebed in 2020 voor. Het thema ‘Buitengewoon’ ligt namelijk dicht bij de bevolking van Malta, stelt Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken. “In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat viert de bevolking nog ieder jaar. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.”

Uitdaging

Jan Willem Janse, projectleider bij MissieNederland, vindt het thema uniek. Niet alleen omdat het gelovigen oproept tot buitengewone vriendelijkheid, maar ook omdat het uitdaagt om te durven ontvangen van mensen die anders zijn. “Die uitdaging past goed bij de Week van Gebed voor de eenheid. Wanneer we de ander zien als bedreiging, komen we niet tot ontmoeting en zeker niet tot het vieren van eenheid.”

Orde van dienst

Voor de Week van Gebed is een orde van dienst beschikbaar en materiaal voor acht dagen van gebed en bezinning. Ook komen er materialen voor kinderen en tieners om te gebruiken in de kerk en op scholen.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons