Barry Atsma in serie Coen Verbraak: 'In de beste families'

Nieuw interviewprogramma over gezinnen; woensdag, 21.10 uur, NPO 2

in Mediatips
In de beste families Barry Atsma

Coen Verbraak interviewt zijn nieuwe programma In de beste families (NTR) mensen uit verschillende gezinnen. Een van zijn gasten is acteur Barry Atsma, die vertelt hoe het was om op te groeien met een broer die het syndroom van Down heeft. 

De relatie met een broer of zus is voor de meeste mensen de langdurigste verbinding die ze in hun leven hebben. Je kent je broer of zus vaak langer dan je ouders, je vrienden of je partner. Dat gaat gepaard met grote emoties en gevoelens: van vriendschap en verbondenheid tot competitie, concurrentie en soms regelrechte haat.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

In de beste familie tweelingbroers
Coen Verbraak interviewt de tweelingbroers Peter en Erik.

In de serie ontmoet Coen Verbraak mensen uit gezinnen met veel kinderen, adoptiekinderen, of met een kind dat veel aandacht nodig heeft. Zo vertellen Barry en Laura Atsma over hun broer Rimmert, die het syndroom van Down heeft. De drie broers Van Bommel van de gelijknamige schoenenfabriek zijn te gast, net als de eeneiige tweelingbroers Peter en Erik. Zij vertellen in In de beste families dat ze elkaar pas op hun 17e leerden kennen. 

'Welk kind was favoriet in gezin?'

Er komen in de gesprekken confronterende vragen aan bod: zijn er van elk kind evenveel foto's, was er een favoriet kind, kun je ingesleten patronen uit je jeugd ooit achter je laten en zou je je broer of zus hebben gekozen in je vriendenkring? Hierover gaat Verbraak de komende weken met zijn gasten in gesprek. 

Coen Verbraak presenteert 'In de beste families'

Vanaf 24 juli: iedere woensdag, 21.10 uur, NPO 2

Beeld: Lilian van Rooij 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons