50 jaar na maanlanding: 'Kun je als christen in aliens geloven?'

Zaterdag in 'EO Live': predikant en bioloog over buitenaards leven

in Mediatips
EO Live kun je als christen in aliens geloven?

Zaterdag 20 juli is het precies 50 jaar geleden is dat de eerste mens voet zette op de maan. Dit bijzondere jubileum is voor presentator Yvonne Sprunken aanleiding voor een gesprek met dominee Ed Meenderink en bioloog Tom Zoutewelle. In het radiomagazine EO Live legt ze beide gasten de vraag voor of je als christen in buitenaards leven kunt geloven.

De vraag of geloof in 'aliens' te verenigen is met het geloof in God, houdt de gemoederen de laatste tijd weer flink bezig. Aanleiding is de documentaire Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers, die recent op Netflix is verschenen. De documentaire gaat over de Amerikaanse wetenschapper Robert Lazar. Hij beweerde in 1989 dat hij als ingenieur in 'Area 51' (een luchtmachtbasis in de Nevadawoestijn) buitenaardse technologie heeft geanalyseerd.

Oproep: 'Area 51 bestormen'

Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers is inmiddels razend populair. Er verscheen op Facebook zelfs een oproep om op 20 september Area 51 te bestormen. Inmiddels hebben al 1,2 miljoen mensen aangegeven hierbij aanwezig te zijn, onder het motto: 'Ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden'.

Maar is het geloof in buitenaards leven klinkklare onzin? Zijn alle zogenaamde ‘believers’ gekkies? In EO Live gaan dominee Ed Meenderink en bioloog Tom Zoutewelle met elkaar in gesprek. Ze gaan onder meer in op de vraag of er in de Bijbel misschien toch aanwijzingen zijn te vinden voor het bestaan van buitenaards leven. Meenderink gelooft dat er wel degelijk buitenaards leven bestaat, terwijl Zoutewelle hier grote twijfels over heeft. 

EO Live: 'Kun je als christen in aliens geloven?'

Zaterdag 20 juli, 19.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons