Rob Timmerman in 'Het Vermoeden': onvermoeibare redder op zee

Nieuw leven na burn-out; Het Vermoeden, zondag, 11.35 uur, NPO 2

in Mediatips
Rob Timmerman Het Vermoeden

Jarenlang werkte hij bij de televisie aan kinderprogramma’s, totdat een burn-out hem stilzette. In Het Vermoeden (EO) vertelt hij aan presentator Marleen Stelling hoe hij zijn leven radicaal over een andere boeg gooide. Hij gaat nu de zee op om vluchtelingen te redden.

Onvermoeibaar redt Rob mensen uit de Middellandse zee, maar draagt ook bij aan een beter leven voor vluchtelingen in de kampen waar ze worden opgevangen. In Nederland probeert hij mensen aan het denken te zetten over de vraag: 'Wat geeft nu echt zin aan mijn leven?' In de periode van zijn burn-out mocht hij zelf ervaren hoe hoopgevend het is als mensen je niet in de steek laten wanneer het slecht gaat.

Zodra je het verhaal van de ander kent, is die persoon geen vreemdeling meer

“Dit is wat ik zelf ook heel graag wil: gekend worden, bij mijn naam genoemd worden. Daarom wil ik dat ook aan anderen geven,”  zegt Rob zondagmorgen in Het Vermoeden. “Ik weet dat wat ik doe op wereldschaal geen enkele impact heeft. Maar 2000 geredde mensen en honderden anderen voor wie ik de levensomstandigheden heb kunnen verbeteren – ja, dat heeft zin.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Het Vermoeden Rob Timmerman
Marleen interviewt Rob in haar treincoupé.

In Nederland vertelt Rob zijn verhaal aan groepen mensen. Hij wil hen aan het denken zetten over de betekenis van hun leven. “Ik hoop dat het iets vanzelfsprekends wordt om elkaar te helpen als je dat nodig hebt. Als je iemands verhaal leert kennen, is die persoon geen vreemdeling meer.”

Rob Timmerman te gast in 'Het Vermoeden'

Marleen Stelling ontmoet in Het Vermoeden beloven protestanten, van wereldverbeteraar tot zinzoeker, van bezield gelovige tot spirituale nomade. Op deze zondagmorgen neemt Rob Timmerman plaats in haar treincoupé. Toen een burn-out hem trof, gooide hij zijn leven over een andere boeg. Hij besloot zijn leven te wijden aan het redden van vluchtelingen.

Zondag 16 juni, 11.35 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons