Post uit China gooit gezinsleven overhoop in 'Spoorloos'

Is Nina wel te vondeling gelegd?; maandag, 21.25 uur, NPO 1

in Mediatips
Spoorloos Nina

De 15-jarige Nina, die als kind is geadopteerd uit China, leeft al jaren met haar Nederlandse ouders en broers in ons land. Het hele gezin leeft in veronderstelling dat ze te vondeling is gelegd. In Spoorloos (KRO-NCRV) vertellen de gezinsleden hoe een brief uit China hun leven op zijn kop zet. 

De brief is afkomstig van de familie Gong. In Spoorloos horen we ook hun verhaal. Vijftien jaar geleden wordt hun tweede dochter geboren. Maar vanwege de eenkindpolitiek wordt het meisje – zeer tegen de zin van haar liefhebbende ouders – bij het gezin weggehaald en ter adoptie afgestaan.

(Tekst loopt door onder de video.) 

Na jaren zoeken achterhalen ze het adres van haar adoptieouders. Hoe reageren Nina en de andere gezinsleden als ze volkomen onverwacht post uit China krijgen? 

Spoorloos: Nina

In Spoorloos speurt verslaggever Derk Bolt landen over de hele wereld af om mensen bij elkaar te brengen. Presentator Jetske van den Elsen gaat regelmatig met de zoekers op pad om hen bij te staan tijdens de hereniging. In deze aflevering staat Nina, een tiener uit een Nederlands gezin, centraal. Ze denkt dat ze als kind te vondeling is gelegd, totdat haar Chinese ouders zich melden.

Maandag 24 juni, 21.25 uur, NPO 1

Beeld: KRO-NCRV

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons