Pinksterconferentie Opwekking treft maatregelen: 'code oranje'

Openingsdienst start later vanwege weersomstandigheden

Vanwege het naderende onweer en de 'code oranje' welke is afgegeven door het KNMI, heeft de leiding van de Pinksterconferentie Opwekking voor de veiligheid van de bezoekers een aantal maatregelen genomen. Naar schatting zijn er nu al zo’n 20.000 mensen op het festivalterrein van Walibi aanwezig.

De maatregelen vanwege de weersomstandigheden zijn als volgt:

• De organisatie van Opwekking adviseert de kampeerders om tenten steviger vast te zetten, luifels op te rollen en geen partytenten op te zetten

• Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn de programma- en organisatietenten niet toegankelijk. Dat geldt voor de grote tenten, de kleinere seminartenten en de alle overige tenten zoals snacktenten en de lectuurtent.

• Het programma start vrijdagavond later; de openingsdienst van het hoofdterrein start om 20.00 uur in plaats van 19.30 uur

• De loopbrug van het festivalterrein naar de kampeerterreinen aan de overzijde van de Spijkweg is afgesloten tussen 18.00 en 20.00 uur

• De organisatie haalt tijdelijk grote elementen, zoals het hoge kruis en hekken weg, of naar beneden.

• De huisartsen blijven bereikbaar op de verschillende velden

• Verder adviseert de organisatie bezoekers om uit de buurt van open water en stalen stellingen te blijven. De douches zijn tijdelijk niet beschikbaar.

• Daggasten worden tijdelijk opgevangen bij Walibi of bij andere kampeerders

De bezoekers worden actief op de hoogte gehouden van de genomen maatregelen en de adviezen via de OpwekkingsApp, social media en Groot Nieuws Radio.

Saamhorigheidsgevoel

Gendro Schijff, zanger in de band van Opwekking is al sinds gisteren op het kampeerterrein aanwezig. "De regen tikt zachtjes op de tenten, dus het valt nu nog mee. Omdat er 'code oranje' is afgegeven onstaat er op het festivalterrein een mooi saamhorigheidsgevoel. We houden de Opwekkingsapp en elkaar gewoon goed in de gaten."

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons