Paul Blokhuis in 'Tygo in de GHB': zijn er al oplossingen?

Staatssecretaris in slotaflevering; vrijdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips
Tygo in de GHB

Tygo Gernandt duikt voor de vijfde en laatste aflevering van Tygo in de GHB (EO) nog één keer in het verontrustende GHB-gebruik in Nederland. Hoe gaat het met de verslaafde jongeren Junita en Kevin?

In november 2018 begon de Nederlandse acteur Tygo Gernandt aan een zoektocht in de wereld van excessief druggebruik. Jongeren in Brabant gebruiken massaal GHB gebruiken en slagen er nauwelijks in om af te kicken van deze vernietigende drug. Hij trok op met gebruikers en dealers en volgde de politie bij invallen in drugspanden en achtervolgingen van gebruikers onder invloed.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Tygo in de GHB
Junita en Tygo voor de gevangenis

Hoe kan het dat niemand grip lijkt te krijgen op deze verlammende drug? In de vijfde en laatste aflevering van Tygo in de GHB volgt hij Junita naar de gevangenis en gaat hij naar Kevin, in de hoop dat hij is afgekickt. Daarnaast heeft Tygo een diepgaand en persoonlijk gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Is er al een oplossing voor de GHB-problematiek in zicht?

Tygo in de GHB (slot)

Vrijdag 21 juni, 20.25 uur, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons