'Opstandelingen' in Loosdrecht: 'Geen vaarroute voor mijn huis'

Boze burgers voelen zich gemanipuleerd; woensdag, 20.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Opstandelingen Sophie Hilbrand in Loosdrecht

Sophie Hilbrand ontmoet vanavond in Opstandelingen (BNNVARA) een groep bezorgde burgers in Loosdrecht. Zij strijden tegen een vaarverbinding in een beschermd natuurgebied vlak voor hun huis.

Er is wel overleg geweest over de vaarroute. Watersportondernemers, de gemeente, de provincie, waterschappen, Natuurmonumenten en een groep inwoners van Loosdrecht namen eraan deel. Maar juist de bewoners die straks iedere dag naar die nieuwe vaarverbinding moeten kijken, werden overgeslagen. Daarom voelen ze zich gemanipuleerd en bespeeld. 

(Tekst loopt door onder de afbeelding.) 

Opstandelingen Vechtplassen
Sophie Hilbrand vraagt zich af hoe het in Loosdrecht misging tussen burgers en de lokale overheid.

In de tweede aflevering van Opstandelingen reist presentator Sophie Hilbrand af naar Loosdrecht, waar ze van de bewoners zelf wil horen waarom ze zo verontwaardigd zijn. Ze vinden dat de overheid hen niet serieus neemt. Sophie merkt dat deze Loosdrechtenaren steeds bozer en wantrouwiger worden, omdat er niet naar hun grieven wordt geluisterd. 

Opstandelingen: Vechtplassen

Conflicten tussen burgers en plaatselijke bestuurders kunnen soms ernstig uit de hand lopen. In de reportageserie Opstandelingen (BNNVARA) onderzoekt Sophie Hilbrand lokale conflicten. Omdat ze erachter wil komen hoe het zo mis kon gaan, gaat ze ter plaatse poolshoogte nemen. Vanavond is Sophie in Loosdrecht, waar inwoners boos reageren op plannen voor een nieuwe vaarroute. 

Woensdag 26 juni, 20.25 uur, NPO 2

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons