Openhartig gesprek Darren Mulligan in podcast 'Holy Hits'

Martine van der Spek ontmoet leadzanger 'We Are Messengers'

in Mediatips

Darren Mulligan van de Ierse band 'We Are Messengers' is te gast in een nieuwe Holy Hits Special. Presentator Martine van der Spek interviewt de leadzanger, die openhartig vertelt over zijn jeugd, angst en eenzaamheid en over de verandering die het geloof in God tot stand bracht.

Mulligan groeide op in het bergachtige Ierland. Als tiener voelde hij zich – ondanks de warmte en liefde van zijn familie – vaak angstig en eenzaam. Zijn fijne jeugd veranderde in een leven waarin hij vreemdging, manipuleerde en veel dronk. “Compleet het tegenovergestelde van wat mijn opvoeding zou veronderstellen. Tot ik op 27-jarige leeftijd Jezus leerde kennen. Toen besefte ik dat ik al die tijd hoop en vreugde miste.”

'Onze fouten zijn een geschenk'

Volgens de inmiddels 39-jarige zanger is er geen betere manier om te leven dan met God. “Geloof in God is geen wishful thinking. Het is weten dat wat Hij zegt, waar is. Maar het proces is belangrijk: als je niet weet hoe het is om je gebroken te voelen, weet je ook niet hoe het is om geliefd te zijn. Dus ons verleden, onze fouten en onze heartbreaks zijn een geschenk, omdat het door genade laat zien hoe goed God is.”

Luister nu naar deze 'Holy Hits Special'

De Holy Hits Special met Darren Mulligen van de Ierse band We Are Messengers is te beluisteren via iTunesThe Podcast AppSpotify of de website van NPO Radio 2.

Op 21-jarige leeftijd verhuisde Darren naar de Verenigde Staten om in een rockband te spelen. Muziek was het enige waardoor zijn verdriet even naar de achtergrond verdween. “Maar dat duurde elke avond maar dertig minuten. Wanneer ik het podium afliep, kwam de leegte terug. Het achtervolgde me.” De verandering begon bij zijn vrouw Heidi. Toen zij 'verliefd werd op Jezus', veranderde haar leven radicaal. Ze genas van anorexia en voelde zich goed. Darren daarentegen voelde zich boos en onbegrepen, want hij was nog steeds vreselijk verdrietig.

Toen zag ik Jezus in vlees en bloed voor me staan, door de reactie van mijn vrouw

In de podcast vertelt de Ierse zanger hoe hij – nadat zijn vrouw ging geloven – ook meer interesse kreeg in God. Hij besluit zijn vrouw alles te vertellen over zijn overspel en affaires. “Haar reactie was compleet anders dan ik had verwacht: ze sloeg haar armen om mij heen en vergaf me. Op dat moment zag ik Jezus in vlees en bloed voor me staan: door de reactie van mijn vrouw.”

Darren kwetsbaar op het podium

Op het podium is het boegbeeld van ‘We Are Messengers’ helemaal zichzelf. “Daar ben ik kwetsbaar. Ik verstop me niet en ik doe me niet anders voor dan ik ben. Ik móet wel de meest echte versie van mezelf zijn om te laten zien dat Jezus is wie Hij zegt dat Hij is.” Bekendheid of aanzien vindt hij niet zo belangrijk: “When all of this ends, I still love Jesus”.

'Holy Hits' via NPO Radio 2 en Podcast

Martine van der Spek draait in Holy Hits (EO) de muziek die je nergens anders hoort. Geniet iedere zaterdagochtend van de populairste christelijke muziek van het moment en de nieuwste muzikale ontdekkingen.

Iedere zaterdag, 4.00 uur, NPO Radio 2
Of luister op je eigen tijd via iTunesThe Podcast AppSpotify of de website van NPO Radio 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons