Nieuwe stichting biedt hulp aan kinderen van vervolgde christenen

'Zij zijn de onzichtbare slachtoffers'

Teach the Children

Kinderen van vervolgde christenen opvangen. Dat is de missie van de nieuwe stichting Teach the Children, die eind mei werd opgericht onder de vlag van mensenrechtenorganisatie Jubilee Campaign. “Deze kinderen zijn de onzichtbare slachtoffers van christenvervolging.”

Teach the Children is een sponsorprogramma dat kinderen van vervolgde christenen, die slachtoffer zijn van discriminatie, vervolging of conflicten, onderwijs biedt. De stichting focust vooral op Pakistan, maar wil haar werkgebied uitbreiden naar andere landen.

Minderheidsgroepering

“Christelijke Pakistaanse kinderen hebben een dubbele achterstand,” legt Mirjam Bos van Teach the Children uit. “Ze groeien vaak op in armoede en behoren tot een minderheidsgroepering die structureel wordt gediscrimineerd. Als deze kinderen goed onderwijs ontvangen, krijgen ze de kans om weerbaar te worden en hun plek in de maatschappij in te nemen.”

Wat was de aanleiding om een nieuwe stichting in het leven te roepen?
“Jubilee Campaign steunt al langer een aantal christenen die gevangenzitten vanwege een beschuldiging van godslastering. Maar de kinderen van deze mensen worden vaak aan hun lot overgelaten. Met Teach the Children willen we er ook voor deze kinderen zijn, door hun opvang, voedsel en onderwijs te bieden.”

Hoe groot is dit probleem?
“Er zijn niet echt cijfers over bekend. Maar iedere christelijke Pakistaan kent wel iemand die iets heeft meegemaakt omdat hij christen is. Gediscrimineerd, gepest, opgejaagd, vernederd, en soms dus zelfs gevangengenomen. Kinderen van deze mensen zijn de onzichtbare slachtoffers. Zij lijden in stilte mee en dat heeft grote gevolgen voor hun toekomst.”

Onderwijs via lokale christelijke school

Teach the Children runt een huis waar nu veertien kinderen wonen. Zij krijgen onderwijs, voedsel, kleding en medische zorg. Kinderen die nog thuis kunnen wonen, biedt de stichting onderwijs via een lokale christelijke school. "En we zorgen dat kinderen van wie de ouders gevangenzitten, één keer per maand op bezoek kunnen bij hun ouders," zegt Mirjam. "Voor 50 euro per maand – of voor een deelbedrag – kan een kind gesponsord worden.”

Teachthechildren.nl

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons