'Misdaadcollege' over zoektocht naar Utrechtse serieverkrachter

Vrouwen leefden jaren in angst; dinsdag, 21.25 uur, NPO 1

in Mediatips
Misdaadcollege Utrechtse serieverkrachter

Bijna twintig jaar lang duurde het voordat de Utrechtse serieverkrachter gepakt kon worden. In Misdaadcollege zijn leden van het onderzoektsteam te gast bij Rick Nieman, om terug te blikken op deze lange zoektocht. 

Nadat de serieverkrachter de Domstad en omgeving jarenlang in angst had gehouden, liep hij in 2014 tegen de lamp. Onderzoeksleiders van de politie, officieren van justitie en forensisch specialisten blikken in Misdaadcollege terug op deze geruchtmakende zaak. Ze doen uit de doeken hoe ze deze gezochte crimineel eindelijk konden pakken. Een van de gasten is Marchel Tiehuis, die destijd teamleider was bij de recherche. 

Waarom stond deze verdachte maar voor vier verkrachtingen terecht?

De speurders gaan in gesprek met presentator Rick Nieman en het publiek. Zij hebben niet alleen vragen over de zoektocht naar de verdachte, maar ook naar het verloop van de rechtszaak. De gasten vertellen waarom de dader maar voor vier verkrachtingen terechtstond. Schreef de politie niet meer zededelicten aan de man toe? Daarnaast vertellen de onderzoekers welke juridische middelen ze mochten gebruiken.

Misdaadcollege – De Utrechtse serieverkrachter

In Misdaadcollege (WNL) vertellen politie en justitie hoe ze geruchtmakende misdrijven wisten op te lossen.  Onderzoeksteams van de politie, officieren van justitie, forensisch specialisten en andere betrokkenen geven openheid van zaken. Rick Nieman presenteert het programma vanuit de koepelgevangenis in Arnhem.

Dinsdag 18 juni, 21.25 uur, NPO 1

Beeld: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons