Kom langs bij de EO op Opwekking!

Pinksterconferentie Opwekking: van 7 tot en met 10 juni

Dit weekend vindt de 49e editie van de jaarlijkse Pinksterconferentie van Opwekking plaats. Van 7 tot en met 10 juni komen tienduizenden christenen samen op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Ook de Evangelische Omroep is aanwezig op Opwekking.

Het hele pinksterweekend kun je bij de EO binnenlopen voor ontmoeting, ontspanning, verdieping en bezinning. Zing mee met de sing-in onder leiding van Sharon Kips, luister de Bijbelpodcast 'Eerst Dit' of kom even tot rust met een boek in de EO-bieb. Ga naar Eva ’s Café voor wat gezelligheid en luister ondertussen naar een speciale editie van 'Minella Meets': een programma waarin Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk bijzondere gasten ontvangt. Of kom film kijken op vrijdag- en zondagavond. Je bent van harte welkom!

EO-programma

Vrijdag
14.00 - 22.00 uur: EO-bieb, 'Eerst Dit' (Bijbelpodcast) en Eva ’s Café
21.45 - 00.15 uur: Eva ’s Ladies Night met de film The Shack

Zaterdag:
08.30 - 22.00 uur: EO-bieb, 'Eerst Dit' (Bijbelpodcast) en Eva ’s Café
08.45 - 09.15 uur : Eva & 'Eerst Dit' Live! Met Hanneke Ouwerkerk. 
13.30 - 14.30 uur: 'Minella Meets' met stijl- en lifestylecoach Hanneke Develing
13.30 - 16.30 uur: Eva redactie op locatie 
21.45 - 22.45 uur: Nederland Zingt sing-in met Sharon Kips

Zondag:
08.30 - 22.00 uur: 'EO-bieb', 'Eerst Dit' (Bijbelpodcast) en Eva ’s Café
08.45 - 09.45 uur: Stille tijd met Eva 
Ontmoet God door gebed, duik met ons in de Bijbel of luister een podcast! 
14.30 - 15.30 uur: Workshop column schrijven (vol=vol) Ronde 1
16.00 - 17.00 uur: Workshop column schrijven (vol=vol) Ronde 2
21.45 - 00.15 uur: Eva ’s Ladies Night met de film Hidden Figures

Maandag:
08.30 - 14.00 uur: EO-bieb, 'Eerst Dit' (Bijbelpodcast) en Eva ’s Café
08.45 - 09.45 uur: Stille tijd met Eva 
Ontmoet God door gebed, duik met ons in de Bijbel of luister een podcast! 

Tv-kerkdienst Eerste Pinksterdag

Traditiegetrouw zendt de EO op Eerste Pinksterdag een tv-kerkdienst uit. Ook dit jaar komt de pinksterdienst vanaf de Pinksterconferentie Opwekking. Het thema is 'Dieper met de Geest'. Wat houdt de uitstorting van de heilige Geest – wat christenen met Pinksteren vieren – eigenlijk in? En hoe kan de heilige Geest een bron van inspiratie zijn voor iedereen?  

De overdenking wordt verzorgd door Henk Stoorvogel. Hij is oprichter en internationaal leider van 4M, een mannenbeweging die bekendstaat om haar karakterweekenden en Muskathlons. Daarnaast is Henk Stoorvogel als pastor verbonden aan de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ). 
De zangleiding is in handen van Reyer van Drongelen. 

Tv-kerkdienst Opwekking, 9 juni om 9.10 uur, NPO 2

Opwekking in cijfers

75.000 bezoekers
20.500 kampeerders
In de snacktent:
10.000 hamburgers
15.000 frikandellen
10.000 broodjes en pistoletjes
2500 kilo patat

Voor de thuisblijvers

Ga je niet naar de conferentie, maar wil je het programma wel volgen? Kijk dan mee via Opwekkinglive.nl, Youtube.com/opwekkingtv of via Family 7. Verder doet Groot Nieuws Radio live verslag van het weekend. Dit is te volgen via Grootnieuwsradio.nl en DAB+. Op zondagochtend 9 juni is tv-kerkdienst vanaf Opwekking om 9.10 uur op NPO 2.

Pinksterconferentie Opwekking

Van 7 tot en met 10 juni komen tienduizenden christenen samen op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Dit jaar is het thema ‘Dieper met de Geest’. Tijdens de Pinksterconferentie wil Stichting Opwekking mensen bemoedigen en aansporen om dieper te gaan, door én met de heilige Geest. ‘Alleen als we dieper gaan, zullen we meer ontdekken van Gods koninkrijk en van het levensveranderende werk van de Heilige Geest,’ schrijft de organisatie op de website. ‘Dat besef geeft hoop, niet alleen voor de toekomst, maar ook voor ons leven nu.’

Beeld: Jaco Klamer

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons