Jurjen ten Brinke in 'De Kapel': 'Je bekeren is je omkeren'

Zondag, vanaf 9.15 uur, NPO 2

in Mediatips
Jurjen ten Brinke

'We wijzen soms te makkelijk naar een ander," zegt Jurjen ten Brinke deze zondagmorgen in zijn overdenking. Na het koor- en samenzangprogramma Nederland Zingt op Zondag verzorgt hij de meditatie in De Kapel

“Je probeert een vriend of buurvrouw iets uit te leggen om hem of haar op het juiste pad te brengen, maar elke keer maakt diegene toch opnieuw verkeerde keuzes.” Misschien herkent u dit? Jurjen ten Brinke, pastor in Amsterdam, in elk geval wel. Hij legt uit in De Kapel uit dat het in zo’n geval toch wel heel makkelijk is om naar een ander te wijzen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Jurjen ten Brinke

Als wij tot God gaan, komt Hij bij ons. Zijn naam is: Ik ben. Hij is erbij. Als je blij bent, als je bang bent, als je zorgen hebt of verdriet. Daarover zingen we in Nederland Zingt op Zondag. Hij nadert tot ons, als we tot Hem naderen. We zingen onze liederen onder meer in de St. Christoffelkathedraal in Roermond

EO op zondagmorgen: Jurjen ten Brinke

Nederland Zingt op Zondag 
9.15 uur, NPO 2

De Kapel 
9.55 uur, NPO 2 

Beeld: Michaël Terlouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons