Femke van der Laan in 'DWDD Summerschool': 'Geef verdriet ruimte'

Donderdag, 21.40 uur, NPO 1

in Mediatips
Femke van der Laan in DWDD Summerschool

Vanavond in DWDD Summerschool (BNNVARA) een college van Femke van der Laan. De weduwe van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan voert daarin een pleidooi voor verdriet. 

Na het overlijden van haar man leerder Femke van der Laan een nieuw, diep soort verdriet kennen. Ze schreef er columns over in Het Parool. Onder het schrijven kwam ze tot de conclusie dat er in onze samenleving niet genoeg ruimte is voor rouw en pijn. Tijdens een college in DWDD Summerschool deelt Femke daarom haar lessen met het publiek en de kijkers.  

DWDD Summerschool: Femke van der Laan

In de zomer organiseert De Wereld Draait Door – afgekort: DWDD – een reeks korte tv-colleges. Na schrijver/conferencier Bart Van Loo en zanger Waylon verzorgt Femke van der Laan, weduwe van de vroegere Amsterdamse burgemeester, vanavond het college. Cabaretier Diederik van Vleuten sluit de reeks volgende week af, met een college over de 18e-eeuwse ontdekkingsreiziger James Cook. 

Donderdag 27 juni, 21.40 uur, NPO 1

Beeld: BNNVARA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons