'Een gezellige zomerserie is niet compleet zonder glitter en glamour'

Blog van Jeroen Snel

Tijdens het televisieseizoen volgt 'Blauw Bloed' alle belangrijke gebeurtenissen op royaltygebied. Maar net als veel andere televisieprogramma’s hebben ook wij een zomerstop. Toch hoeft u niet te treuren, want we zijn de komende maanden wel gewoon te zien op televisie.

Die twee zinnen hierboven lijken wellicht wat tegenstrijdig. Want als je doorgaat tijdens een zomerstop, is er dan wel een stop? Zeker. De reguliere uitzendingen, waarin we de royals volgen in binnen- en buitenland, beginnen pas in september weer. Maar omdat niemand zo lang zonder Blauw Bloed kan, heeft de publieke omroep ons gevraagd ook in de zomer door te gaan.

Daar is weinig budget voor, en daarom zenden we tot en met 31 augustus wekelijks een compilatie uit van het afgelopen seizoen. Iedere week doen we dit vanuit een andere provincie en blikken we terug op de bezoeken van de koning en koningin aan die regio. En omdat een gezellige zomerserie niet compleet is zonder glitter en glamour, herhalen we ook mooie items over de juwelen, hoeden, jurken, tassen en kapsels van de royals.

En naast deze zomerafleveringen op televisie is Blauw Bloed natuurlijk ook online te volgen. Op onze website blijven we – ook in de zomer – verslag doen van al het royaltynieuws. Tot snel!

Blauw Bloed-zomerserie

Te zien vanaf zaterdag 6 juli, 19.20 uur, NPO 2

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons