Trinity brengt nieuwe single uit: 'Are You'

'God is veel groter dan je denkt'

De Nederlandse band Trinity heeft een nieuwe single uitgebracht: 'Are You'. Deze single is afkomstig van hun nieuwste album 'The In Between'. Lees hier het verhaal achter dit lied, en luister naar een zomers nummer met een prachtige tekst!

You’re the maker, creator, beginning and end 
You’re father and mother, beloved and friend 
I can’t understand it or figure it out
Lost in Your mystery is where I am found 

De band Trinity wilde graag een nummer schrijven dat zou vertellen over een ‘worsteling' met God. "Een nummer dat woorden zou geven aan onze zoektocht naar God," vertelt leadzanger Elbert Smelt. "Met nieuwe woorden, nieuwe beelden. Niet dat het zoeken naar God en de zin van het leven iets nieuws is natuurlijk. Dat doet de mensheid al sinds mensenheugenis. Maar vaak helpen teksten en liederen daarbij. Hoewel God niet zo makkelijk te vangen is in woorden en beelden. Zeker niet in statische beelden."

Beweging

"Ik geloof dat we steeds weer nieuwe woorden nodig hebben. God is ook in beweging. Hij ís zelfs één en al beweging, relatie en constant gevende liefde. Dus hoog tijd voor een liedje waarin we de stofdoek over onze godsbeelden halen. Om oude bekende woorden weer te laten stralen. En om nieuwe taal te verkennen."

Trinity is een Nederlandse worldbeat-band die bestaat uit vier personen: de broers Johan, Elbert en Niek Smelt, en hun vriend Bert Bos. De band Trinity ontstond in 2003 en heeft op veel verschillende podia gestaan. De gebroeders Smelt groeiden grotendeels op in Peru en de Zuid-Amerikaanse invloeden zijn dan ook, samen met wat Keltische klanken, terug te horen in hun muziek. Hun nummers zijn in het Spaans, Engels en op hun eerdere albums ook in het Nederlands. Inmiddels kan de band vijf Zilveren Duif Awards op zijn naam schrijven.

"We zijn vaak zo druk met onze mening over iets," gaat Elbert verder, "dat we vergeten dat Gods manier van ‘kennen’ anders is. Daarbij heb je eerst lief en daarna praat je pas verder. Dus volgende keer dat je zit te piekeren over wat je nou moet met iets of iemand: heb eerst lief, zoals Jezus deed. Want alleen liefde kan de waarheid aan. ‘Want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn Zoon gegeven heeft.’ Er is altijd genoeg liefde. Genoeg voor de hele wereld. Dus ook voor jou en mij."

Er is altijd genoeg liefde, genoeg voor de hele wereld

Leeuw

"Misschien ontdek je net als wij wel dat God veel groter is dan je dacht," besluit Elbert. "Dat God een leeuw is die jij in een klein vogelkooitje probeerde te vangen. In het proces van liedjes schrijven voor het album ‘The In Between’ werden onze oude godsbeelden en overtuigingen flink afgestoft en maakten ze plaats voor een nieuwe visie op wie God is en wie wij zijn. God, in Christus is aanwezig in elke ademteug. Hij wordt zichtbaar en aanraakbaar in ons lijden en ons geluk. In onze dromen en tranen. En in de vluchteling die op de deur van onze grenzen klopt. Hij laat zich zien op ontelbare manieren. Zolang ik mijn ogen maar openhoud en Hem blijf zoeken."

Songtekst 'Are You'

Are you?  
that homesick feeling in my soul?  
The fire 
Desire 
That won’t leave me alone 
the sum of all creation’s secrets  
hidden in it all?  
are you 

Are you 
the answer that I seek 
the tears 
the fears 
rolling down my cheeks 
the laughter that leaves me 
with not a word to speak 
are you 
you are 

you’re the maker, creator, beginning and end 
you’re father and mother, beloved and friend 
I can’t understand it or figure it out 
Lost in your mystery is where I am found 

Are you 
That child refugee 
The love 
Revelation 
That shows up in dreams 
The master and the servant 
Who brings me to my knees 
Are you 

I’ll never give up chasing glimpses of you 
Trying to find you in words      
Open a window so I can see through 
Let me see heaven on earth 

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons