Toch Nederlands succes in finale Champions League?

Van Dijk en Wijnaldum spelen in finale; zaterdag, 20.30 uur, Veronica

in Mediatips
Champions League-finale

Ajax was er heel dichtbij, maar Tottenham Hotspur mag het zaterdag in de finale van de Champions League opnemen tegen Liverpool. In het elftal van Jürgen Klopp hebben Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum dit seizoen een grote inbreng. Bezorgen zij hun coach de 'cup met de grote oren'? 

Liverpool stond een jaar geleden ook al in de finale, maar verloor toen in Kiev met 3-1 van Real Madrid. Dit jaar hebben 'The Reds' nog geen prijs gewonnen. Ze deden lang mee om de titel in de Premier League, maar werden uiteindelijk tweede achter Manchester City. Tottenham Hotspur, dat in de halve finale Ajax versloeg in een voetbalthriller, speelt vanavond in Madrid tegen Liverpool.

Beide Engelse ploegen staan tegenover elkaar in het Estadia Wanda Metropolitano, waar voetbalclub Atletico Madrid tegenwoordig zijn thuiswedstrijden speelt. Bij Liverpool is Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk een belangrijke steunpilaar in de verdediging en ook international Georginio Wijnaldum zou tijdens de finale in Madrid in actie kunnen komen. Hij kan terugkijken op een succesvolle invalbeurt in de halve finale tegen FC Barcelona, waarin hij twee keer scoorde. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Champions League-finale 2019
Tottenham Hotspur en Liverpool strijden in Madrid om de 'cup met de grote oren'.

Ook Tottenham Hotspur heeft twee Nederlanders in dienst, maar Vincent Janssen is niet ingeschreven voor de Champions League. Michel Vorm is bij de club uit Londen derde keeper, waardoor hij normaalgesproken ook niet in actie zal komen. 'Nederlands' succes zal dus van Van Dijk en Wijnaldum moeten komen in deze Champions League-finale, die zaterdagavond om 21.00 uur begint. 

UEFA Champions League Finale: Tottenham Hotspur – Liverpool

Zaterdag 1 juni, 20.30 uur, Veronica (aftrap: 21.00 uur) 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons