Songfestival 2019: Duncan Laurence op weg naar winst?

Nederland in de finale; zaterdag om 21.00 uur op NPO 1

in Mediatips
Eurovisie Songfestival Duncan Laurence

Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland vanavond op het Eurovisie Songfestival. In het Expo Centrum in Tel Aviv zingt hij zijn zelfgeschreven nummer 'Arcade'. Kan hij zijn favorietenrol waarmaken? De uitzending begint om 20.30 uur met een voorbeschouwing op NPO 1. 

Duncan Laurence komt vanavond als twaalfde het podium op. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) in de nacht na de tweede halve finale bekendgemaakt.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

"Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven," zegt Duncan over zijn zelfgeschreven nummer dat hij in het Expo Centrum ten gehore zal brengen. "Het is de hoop op datgene wat onbereikbaar lijkt." Samen met oud-deelnemer Ilse DeLange en de andere leden van 'Team Duncan' heeft hij de laatste tijd gewerkt aan het perfectioneren van zijn act.

Rondom Laurence, die rond de klok van 22.00 uur het podium zal betreden, brengen onder meer Cyprus en Griekenland hun lied ten gehore. De finale wordt geopend door Malta, dat donderdag als laatste land aan de finale werd toegevoegd. In het eerste deel van de finale zitten ook Rusland (vijfde) en Zweden (negende), twee concurrenten van Laurence voor de eindzege.

Eurovisie Songfestival 2019 op tv

Eurovisie Songfestival 
21.00 uur, NPO 1 

Beeld: ANP Kippa/Sander Koning en AVROTROS/Paul Bellaart

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons