Recordopbrengst kistje meischol: 145.000 euro

Opbrengst veiling voor zorgdorp in Israël

De traditionele veiling op Urk van het eerste kistje meischol van het jaar heeft maandag maar liefst 145.000 euro opgeleverd voor het goede doel. Dat is fors meer dan vorig jaar toen er 70.000 euro werd opgehaald.

De opbrengst van het eerste kistje meischol ging dit jaar naar het Israëlische zorgdorp Aleh Negev nabij de stad Ofakim. Een aantal Urkers heeft hier eerder vrijwilligerswerk gedaan. De gemeente Urk werkt sinds 2015 samen met deze Israëlische organisatie die een zorgdorp runt voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël. De directeur van Aleh Negev, Doron Almog is dankbaar: "Wat een geweldige opbrengst voor de kinderen van Aleh Negev! Ik wil hierbij de geweldige gemeenschap van Urk bedanken. We houden van jullie, bedankt!"

In eerste instantie had de veiling een recordbedrag van 142.000 euro opgeleverd. Enkele uren later werd het bedrag door een bedrijf op Urk aangevuld tot 145.000 euro. De jaarlijkse veiling op de visafslag van Urk is bedoeld ter promotie van de vis. Vorig jaar ging de opbrengst naar de christelijke hulporganisatie Mercy Ships. 

Dankwoord van directeur Doron Almog

Geschreven door:

Miriam Duijf

Redacteur

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons