Op zoek naar pelgrimshuis in 'Droomhuis Gezocht'

Donderdag, 20.35 uur, NPO 1

in Mediatips
Droomhuis Gezocht

Tom (64) en Corrie (61) zijn in Spanje op zoek naar een huis langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. In Droomhuis Gezocht (MAX) krijgt het stel hulp van Sybrand Niessen, terwijl Carrie ten Napel de omgeving verkent. 

Tom werkte in een bakkerij, maar is nu met vervroegd pensioen. Hij is al meer dan veertig jaar samen met Corrie, die mensen opleidt tot schoonmaker. In hun vrije tijd zijn ze het liefst sportief bezig. Zo is hun gedeelde passie voor wandelen ontstaan. Wat begon met het Pieterpad van Pieterburen naar Maastricht, liep uit tot een wandeltocht van Nederland naar Santiago de Compostella.

'Wandelaars zijn welkom'

Eén route langs de kust – El Camino Norte – heeft zo veel indruk op ze gemaakt, dat het stel nu langs deze route op zoek is naar een pelgrimshuis. Ze willen graag met anderen delen wat zij ook hebben ervaren. In Droomhuis Gezocht zoekt presentator Sybrand Niessen naar een woning met een ruimte waarin ze wandelaars kunnen ontvangen.

Ervaart Carrie het pelgrimsgevoel?

Carrie ten Napel gaat, zoals altijd, op zoek naar bijzondere plekken in de buurt van het beoogde droomhuis. Ook zij trekt de wandelschoenen aan en loopt dertig kilometer over de geliefde route van Tom en Corrie. Zo hoopt ook zij het echte pelgrimsgevoel te ervaren. Verder brengt Carrie in Bilbao een bezoek aan het beroemde Guggenheim Museum voor moderne kunst.

Droomhuis Gezocht – Spanje

Donderdag 2 mei, 20.35 uur, NPO 1

Beeld: MAX/Nico Kroon

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons