Nederland Zingt op Hemelvaartsdag: 'Jezus belooft de Trooster'

Donderdag, 9.50 uur, NPO 2

in Mediatips
Hemelvaartsdag Nederland Zingt

Na Zijn opstanding uit de dood is Jezus opgevaren naar de hemel. In de EO-programma's Nederland Zingt en De Kapel staan we hier op Hemelvaartsdag bij stil. Wat betekent Jezus’ hemelvaart voor ons?

Vlak voor Zijn hemelvaart belooft Jezus dat de Heilige Geest, de Trooster, zal komen. Deze Trooster wilt u Gods liefde en genade doen ervaren en beleven ondanks de omstandigheden waarin u misschien verkeert. Zing op Hemelvaartsdag mee met troostende liederen als 'Opgevaren naar de hemel', 'Kroon Hem met gouden kroon' en 'Dan zal Hij komen op de wolken'. 

'Troost bij God na zwaar nieuws'

Na Nederland Zingt op Hemelvaartsdag verzorgt ds. Orlando Bottenbley de overdenking in De Kapel. Hij vertelt over zijn oudste zoon, die na zijn geboorte zwaar lichamelijk en verstandelijk gehandicapt blijkt te zijn. Orlando en zijn vrouw zijn er kapot van. Ondanks dit zware nieuws vinden zij troost bij God.

Hemelvaartsdag 2019: 'Nederland Zingt' en 'De Kapel'

Nederland Zingt 
9.50 uur, NPO 2

De Kapel 
10.30 uur, NPO 2

Beeld: Michaël Terlouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons