Mediapriester over Star Wars-film 'The Rise of Skywalker'

'Iconische filmreeks eindigt'; EO Live, zaterdag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Star Wars Roderick Vonhögen

42 jaar na de eerste Star Wars-film verschijnt eind 2019 The Rise of Skywalker, waarmee het epos over van de familie Skywalker ten einde komt. "Ook bij veel christenen is de filmreeks populair, vanwege de herkenbare paralellen met bijbelse verhalen over de strijd tussen goed en kwaad," zegt mediapriester Roderick Vonhögen in 'EO Live'. 

Priester Roderick Vonhögen is al jaren enthousiast over de filmreeks, die hij ziet als een evangelisatiemiddel. “Jezus roept ons op om Zijn getuigen te zijn, tot aan het uiteinde van de aarde,” zegt priester Roderick Vonhögen. De voorliefde van Roderick voor de film Star Wars staat symbool voor zijn zoektocht naar een gemeenschappelijke taal. “Die moet er zijn, voordat je bruggen kunt slaan. Veel mensen, vooral jongeren, spreken niet de taal van de kerk."

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Star Wars Roderick Vonhögen

Op 25 mei 1977 verschijnt de allereerste Star Wars-film in de Amerikaanse bioscopen. De sciencefictionfilm wordt in eerste instantie gezien als vreemde eend in de bijt, maar blijkt een gigantisch succes. Inmiddels zijn we 42 jaar verder en zijn er 8 officiële Star Wars films verschenen. Eind dit jaar verschijnt Star Wars Episode 9: The Rise of Skywalker, waarmee het epos over van de familie Skywalker ten einde komt. 

'Star Wars gaat over Bijbelse thema's'

"De vele ontmoetingen die ik heb gehad dankzij deze film, hebben mij zoveel kansen opgeleverd om te spreken over het geloof!" vertelt Roderick. "De film gaat over idealen, de strijd tussen goed en kwaad en het opofferen van je leven voor je vrienden. Als ik andere Star Wars-fans ontmoet, kan ik met hen delen wat die Bijbelse thema’s voor mij persoonlijk betekenen.” Zaterdagavond blikt presentator Yvonne Sprunken in EO Live met Roderick terug op de iconische filmserie.

EO Live: Star Wars - The Rise of Skywalker

Zaterdag 25 mei, 19.00 uur, NPO Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons