Mari Sanders in 'Rolstoel Roadmovie': 'Hoe onafhankelijk kan ik worden?'

Woensdag, 20.25 uur, NPO 2

in Mediatips
Rolstoel Roadmovie

Filmmaker Mari Sanders, die in een rolstoel zit, is op reis door Europa. Hoe ziet Europa eruit door de ogen van mensen met een lichamelijke handicap? In de slotaflevering van zijn Rolstoel Roadmovie (EO) vraagt Mari zich af hoe onafhankelijk hij echt kan worden.  

Op zijn ontdekkingstocht reist Mari Sanders kriskas over ons continent, van Italië naar Zweden en van Spanje naar Bulgarije. Vanuit zijn perspectief ontdekt hij grote onderlinge verschillen tussen de landen, maar leert hij ook steeds weer bijzondere mensen kennen. De Rolstoel Roadmovie toont steeds weer de universele kracht van doorzettingsvermogen.

Zo raakt Mari diep onder de indruk van het verhaal van een jonge vrouw in een rolstoel, die met gevaar voor eigen leven in een rubberen boot naar Europa vluchtte. Ook vraagt Mari vraagt zich in de laatste aflevering af hoe onafhankelijk hij echt kan worden. Hij zegt zijn uitkering op en ondervindt aan den lijve de gebrekkige voorzieningen in Roemenië.

Rolstoel Roadmovie (slotaflevering)

Woensdag 29 mei, 20.25 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons