'Je geld of mijn leven': Evert traint om weer te kunnen lopen

Maandag, 22.15 uur, NPO 1

in Mediatips
Je geld of mijn leven

Bert van Leeuwen trekt in Je geld of mijn leven (EO) op met patiënten die dankzij crowdfunding een dure behandeling kunnen ondergaan. Zoals Evert Bloemert, die een dwarslaesie opliep door een bedrijfsongeval. Sindsdien zit hij in een rolstoel, maar hij droomt ervan weer te staan en te lopen. 

Een exoskelet moet Evert helpen om zijn droom waar te maken. Nu hij het exoskelet heeft, moet hij hard trainen. Vanavond ziet Bert in Je geld of mijn leven welke vorderingen hij maakt. De presentator bezoekt met Evert ook de Technische Universiteit in Delft, waar hij het exoskelet van de toekomst te zien krijgt.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Je geld of mijn leven Samantha
Samantha heeft haar hoop gevestigd op een stamceloperatie in het buitenland.

De 27-jarige Samantha Jaeggi heeft sinds zeven jaar een agressieve vorm van MS, waardoor ze steeds minder kan. Samantha staat met haar rug tegen de muur en wil een stamceltransplantatie ondergaan. Dat kan niet in Nederland, en dus heeft ze een dure behandeling nodig in het buitenland die niet vergoed wordt. Waarom kan dat eigenlijk niet in Nederland?

Je geld of mijn leven

In de reportageserie Je geld of mijn leven volgt Bert van Leeuwen de strijd van vier patiënten voor wie crowdfunding de laatste hoop is. Met het geld dat in december door crowdfunding binnenkwam, ondergaan ze een behandeling die niet wordt vergoed in Nederland. “Het programma heeft me weer laten zien wat een voorrecht het is gezond te zijn,” vertelt Bert. "Dat het zo snel mis kan gaan, bijvoorbeeld doordat mensen ziek worden of een ongeluk krijgen, daarvan ben ik me extra bewust geworden. Daardoor heb ik ook beseft dat ik in zo’n situatie misschien wel dezelfde stap zou zetten. De ellende is dat mensen vaak niet voldoende middelen hebben om deze ingrepen te kunnen bekostigen. Daarom is het mooi dat we het op deze manier met elkaar kunnen doen.” 

Iedere maandag, 22.15 uur, NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons