Harry en Meghan willen hun kind modern opvoeden

Blog van Jeroen Snel

Na de sprookjesbruiloft van Harry en Meghan doemde al snel de vraag op of en wanneer de twee een baby zouden krijgen.

Niet lang na de grote dag kondigde het stel al aan dat Meghan in verwachting was, en een paar weken geleden kwam Archie ter wereld. Naar aanleiding van deze feestelijke gebeurtenis zenden we een documentaire uit van onze Britse collega’s.

In The royal babies of Windsor wordt de geboorte van Archie vergeleken met eerdere koninklijke geboortes. Want Archie is wezenlijk anders dan andere Britse royals. Wellicht krijgt hij naast de Britse nationaliteit ook een Amerikaans paspoort. Daarnaast wordt hij anders opgevoed dan de kinderen van William en Catherine. Harry en Meghan hebben besloten dat ze Archie een moderne opvoeding willen geven die ze op hun eigen manier gaan invullen. Zo zei Harry eerder dat hij geen nanny wil aannemen. Al zegt een deskundige in de documentaire dat het nog maar de vraag is of dit vol te houden is, want als hij voor de tiende keer in een nacht uit bed moet omdat de baby huilt, kan het zomaar zijn dat een nanny het op den duur moet overnemen. Harry en Meghan hebben wel gewoon een erg druk werkschema vol verplichtingen waaraan ze moeten voldoen.

In ieder geval staat als een paal boven water dat Archie, als halve Amerikaan, ontzettend goed is voor de populariteit van het Britse koninklijk huis. Hij heeft nu al een speciaal plekje in het hart van de Britten.

Blauw Bloed

Elke zaterdag, 19.20 uur, NPO 2

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons